EUNIK na Sajmu knjiga u Beogradu

Izvor: B92, 21.Okt.2010, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EUNIK na Sajmu knjiga u Beogradu

Na štandu Evropskih kulturnih instituta (EUNIK), na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu od 25. do 31. oktobtra predstaviće se Austrijski kulturni forum, Francuski kulturni centar, Gete Institut, Italijanski institut za kulturu, Institut Servantes i Helenski fond za kulturu.

U saopštenju evropskih kulturnih centara u Beogradu navodi se da će zainteresovani posetioci na štandu EUNIK-a imati prilike da se informišu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o radu i mogućnostima koje pružaju inostrani kulturni centri u Beogradu.

U okviru zajedničog programa EUNIK-a, 27. oktobra na tom štandu ljubitelji knjige imaće priliku da prisustvuju predavanju posvećenom Miloradu Paviću koje će održati profesor Katedre za opštu književnost Jovan Popov.

Milorad Pavić (1929-2009) jedan je od najprevođenijih srpskih proznih pisaca. Od 2000. godine, objavljeno je preko 100 prevoda njegovih knjiga na strane jezike, a njegov uspeh u Evropi potvrđuju čitaoci i kritika.

Na štandu EUNIK-a 29. oktobra biće održan koncert ansambla "Spiritus movens" koji će održati jedinstven koncert i izvesti najlepše pesme i popularne melodije na pet različitih jezika.

U cilju promovisanja evropske kulture, svakog dana od 26. do 29. oktobra od 17 časova biće organizovan i EUNIK kviz, na kome će učesnici imati priliku da pokažu svoje poznavanje evropske kulture i osvoje nagrade.

Kviz se zasniva na zanimljivim pitanjima o srpskom jeziku i jezicima evropskih kulturnih centara.

EUNIK je partnerska organizacija čija delatnost prevazilazi nacionalne okvire a čiji je cilj da promoviše evropsku kulturu, uspostavi mrežu saradnje među članicama i promoviše kulturološke različitosti.

Austrijski kulturni forum, Britanski savet, Francuski kulturni centar, Goethe Institut, Italijanski institut za kulturu i Institut Servantes su 31. jula 2007. godine organizovali ogranak mreže EUNIK-a u Srbiji, a od prošle godine EUNIK-u se pridružuje i Helenski fond za kulturu u Beogradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.