Zvezdin barjak iznad Humske

Izvor: TvojPortal.com, 12.Apr.2012, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdin barjak iznad Humske

Izvor: pressonline
Ekipa Roberta Prosinečkog u revanšu polufinala kupa savladala Partizan u Humskoj 2:0 (0:0) i tako ukupnim rezultatom 4:0 eliminisala večitog rivala. Trener Partizana Avram Grant po završetku meča ispraćen je kišom upaljača, dok se stadionom orilo: "Ti si prvi trener, Stanoje"
Jurio je Partizan istorijsku pobedu od tri gola razlike >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << u revanšu polufinala masovnijeg domaćeg takmičenja, ali je prvi trijumf u Humskoj posle pet godina odnela mudrija Crvena zvezda - 2:0 (0:0). Crveno-beli će tako s čačanskim Borcem podeliti megdan za trofej.


Majstorskim pogotkom posle sata igre talentovani Darko Lazović ugasio je nade navijača crno-belih, raspalio vatromet na "severu" i konačno zatvorio usta svima koji su osporavali njegov učinak u utakmicama od posebnog značaja. Polufinale je tad praktično bilo gotovo, ali je u samom finišu Kolumbijac Borha takođe prvim golom u derbijima udario pečat na fantastičan Zvezdin dvomeč.
Finale će predstavljati idealnu priliku da Robert Prosinečki prigrli prvi trofej u karijeri u Srbiji, odnosno da Zvezda drugi put u poslednje tri godine spase sezonu osvajanjem makar jednog pehara. U ovom slučaju on će imati mnogo veći značaj jer će predstavljati veliku nagradu i pravi vetar u leđa aktuelnom timu crveno-belih.
Sastav koji je zimus oformio hrvatski stručnjak u ovom trenutku možda je predaleko od titule, ali će sledeće sezone imati ogromne šanse da prekine dominaciju Partizana, što je juče demonstrirao na Topčiderskom brdu.
Drugoplasirani tim Superlige odigrao je u Humskoj pametno, strpljivo i racionalno. Nije se Zvezda razmetala na terenu i nije bespotrebno napala Partizan kao što su najavljivali pojedini njeni prvotimci. Oni se, međutim, nisu ni povukli u krilo golmana Bajkovića i čekali šta će domaćin da uradi, već su igrali svoju igru i čekali kada će klimava odbrana "parnog valjka" da im otvori put do finala. Ono što je propustio da uradi još u prvom poluvremenu kada je s centra išao sam na Stojkovića uspeo je Darko Lazović da ispravi posle sat vremena igre i natera domaće da mu u ruke predaju trofej namenjen pobedniku kupa.Opsirnije procitajte na ovom linku.

Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.