Reljić: Nema više preskakanja igre

Izvor: Vesti-online.com, 06.Feb.2011, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reljić: Nema više preskakanja igre

Bilo je pravo uživanje gledati igru Crvene zvezdine u prvih 45 minuta meča protiv Spartaka iz Trnave i svima je bilo sasvim jasno da je to ta igra koju traži trener Robert Prosinečki, da je to igra koju bi crveno-beli trebao da forsira na proleće.

"Odigrali smo dva različita poluvremena. U prvom smo bili odlični, napravili smo dosta akcija, bili smo pravi. U drugom smo malo splasnuli, ali to nije nerazumljivo - još smo u jakom trenažnom procesu. Igramo pas igru koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << šef trži od nas. Nema više preskakanja igre, već pasom dolazimo do gola. Počeli smo to da usvajamo. U ovom trenutku su nam noge teške, pa malo grešimo, ali verujem da će sve doći na pravo mesto, pogotovo kada se malo spusti nivo treninga", kaže bek crveno-belih Stevan Reljić za sajt Zvezde.

Borba za dresove je potpuno otvorena kod trenera Roberta Prosinečkog.

"Svi smo krenuli od nule, niko nije povlašćen, borimo se kroz svaki trening i svaki trening je prilika da napredujemo. Što se mene tiče, polako dobijam šansu, pokušavam da je iskoristim na pravi način i nadam se da ću u predstojećoj polusezoni biti u svom najboljem izdanju", rekao je Reljić.

Inače, stručni štab Zvezde je posle utakmice protiv Spartaka, a usled odlaska Pavla Ninkova u Tel Aviv sa reprezentacijiom, doneo odluku da mladog beka Filipa Stojkovića iz Sopota prebaci u seniorski tim do kraja priprema, a onda će biti doneta odluka da li će on tu i ostati.

Radimo kao u Čelsiju i Interu

Kondicioni trener Crvene zvezde Srđan Zirojević tvrdi da srpski fudbaleri nisu fizički inferiorni u odnosu na igrače iz najjačih svetskih klubova. On samo kaže da timovi poput Čelsija i Intera imaju mnogo širu bazu.

"Setite se samo da su igrači Partizana pretrčali više nego Arsenalovi u Ligi šampiona. To je najbolji dokaz da razlika nije velika. Međutim, ti klubovi imaju mnogo širu bazu, da biste potpisali ugovor morate da imate vrhunske motoričke sposobnosti, snagu i kapacitet pluća. Oni pri svakom dodiru sa loptom naprave pet pokreta telom. Takođe, naši igrači za razliku od njihovih imaju dve velike pauze, svašta rade u tom periodu... Mogu da tvrdim da se ovako kao kod nas, radi u Čelsiju i Interu. Bio sam tamo na usavršavanju i video".

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Prosinečki traži spremniji tim

Izvor: Politika, 06.Feb.2011

Zvezdin trener na pripremama u Turskoj istakao da „fizička spremnost nije na neophodnom nivou”..Specijalno za Politiku ..Antalija – Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki je polako počeo da sklapa kockice u željenom mozaiku, kada je reč o najboljem timu „crveno–belih”. Prvi četvrt...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.