Prosinečki smenjen sa mesta selektora BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2019, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosinečki smenjen sa mesta selektora BiH

Nekadašnji trener Crvene zvezde Robert Prosinečki od danas nije više selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Kako prenosi portal "Klix.ba", Prosinečkom je Izvršni odbor Saveza izglasao nepoverenje na telefonskoj sednici, nakon što je prethodno dogovoren sporazumni raskid saradnje.

Prosinečki je vodio BiH od januara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 2018, kada je nasledio Mehmeda Baždarevića, osvojio je grupu B Lige nacija i izborio plasman u A ligu, dok je ekipa u kvalifikacijama za EURO 2020 razočarala i osvojila svega 13 od mogućih 30 bodova u grupi sa Italijom, Grčkom, Finskom, Jermenijom i Lihtenštajnom.

On je podneo ostavku posled poraza u Jermeniji, u septembru, ali se nakon što je ona odbijena predomislio i vodio tim do kraja kvalifikacija.

BiH će u baražu za plasman na EURO 2020 kod kuće igrati protiv Severne Irske, a u eventualnom finalu protiv pobednika meča između Republike Irske i Slovačke, takođe na domaćem terenu.

Lokalni mediji prenose da bi novi-stari selektor mogao da postane Safet Sušić.
Pogledaj vesti o: Robert Prosinečki,   Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Krstajića vraćaju selektorskom poslu: "Prerano je o tome govoriti"

Izvor: B92, 27.Nov.2019

Mladen Krstajić, doskorašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije, spominje se kao šef stručnog štaba BiH...Krstajić bi mogao da sedne na klupu reprezentacije koja je u sredu ostala bez dosadašnjeg selektora, Roberta Prosinečkog...Prvi čovek Fudbalskog saveza Republike Srpske, Mile Kovačević...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.