Izvor: Nezavisne Novine, 07.Mar.2018, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez 'zmajića' na Bugare i Senegal

Na spisku za gostujuće prijateljske utakmice sa Bugarskom i Senegalom neće biti igrača iz U21 reprezentacije, rekao je danas u razgovoru iz Rima za "Nezavisne" Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije BiH.

U terminima seniorskog tima, "zmajići" 23. marta i četiri dana poslije igraju protiv Velsa, odnosno Lihtenštajna, važne i možda odlučujuće utakmice kvalifikacija u borbi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << za plasman na Evropsko prvenstvo, pa će zato svi mladi fudbaleri biti ustupljeni selektoru Vinku Marinoviću. Prosinečki ipak najavljuje da će neka od imena koja su konkurisala u januarskoj američkoj turneji, a riječ je o igračima iz klubova BH Telecom Premijer lige, dobiti poziv za Bugarsku i Senegal.

"Za razliku od utakmica sa Sjedinjenim Američkim Državama i Meksikom, koje nisu bile u FIFA terminu, ovoga puta imaćemo na raspolaganju i naše internacionalce. Neke pozive sam već uputio, ali konačan spisak biće saopšten u ponedjeljak u Sarajevu. Uz konsultaciju s kolegom Marinovićem, zbog važnosti mečeva U21 reprezentacije ne namjeravam zvati nikoga iz mladog tima, ali svakako da treba očekivati nekoliko igrača iz BH Telecom Premijer lige, za koje smatram da su svojim igrama, kako u klubovima, tako i na američkoj turneji, zaslužili novi poziv", objasnio je Prosinečki.

Među njima su, navodno, Goran Zakarić iz Željezničara i Elvis Sarić iz Sarajeva. Kada je riječ o internacionalcima koji su do sada činili okosnicu tima, još je nezvjesno hoće li se Senad Lulić i Vedad Ibišević naći na listi putnika za provjere protiv Bugara u Razgradu i Senegalaca u francuskom Avru. Iskusni dvojac krajem prošle godine objavio je da je reprezentativne kopačke "okačio o klin", a selektor je u fazi pregovora u vezi s njihovim eventualnim povratkom među "zmajeve".

"Trenutno sam u Rimu, a sutra putujem kod Lulića. Nema dvojbe da su on i Vedad Ibišević igrači koji bi nam i te kako koristili u narednom kvalifikacijskom ciklusu, ali vidjećemo da li je njihova odluka konačna. Razgovaraćemo, ne možemo i ne želimo nikoga prisiljavati. Igraće samo oni koji imaju jaku želju i bez pritiska", kaže Prosinečki.

Boravak u Rimu nekadašnji fudbalski as iskoristio je i za razgovor s Edinom Džekom, za kojeg nema dileme da će i u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine s trakom na ruci predvoditi "zmajeve".

"Razgovarali smo i ranije. Danas smo se čuli telefonom. Pričali smo o planovima za naredni period, razmijenili mišljenja. Slažemo se da treba naći način da se što bolje pripremimo za izazove koji nas čekaju kako bismo ostvarili zajednički cilj, a to je plasman na Euro. Uvjeren sam da imamo i te kako dobru igračku bazu, kako u BiH, tako i inostranstvu, koja taj teret može da iznese na pravi način", zaključio je strateg bh. fudbalera.

Može se očekivati da poziv dobiju golman Asmir Begović, zatim Miralem Pjanić, Haris Medunjanin, Sead Kolašinac, Edin Višća, Ognjen Vranješ, Muhamed Bešić, Gojko Cimirot, Ermin Bičakčić.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.