Dobit IRB-a u prošloj godini 13,3 miliona KM

Izvor: Capital.ba, 19.Maj.2021, 15:31

Dobit IRB-a u prošloj godini 13,3 miliona KM

BANJALUKA – Investiciono-razvojna banka (IRB) Republike Srpske i fondovi kojima upravlja ostvarili su u prošloj godini dobit od 13,3 miliona maraka što je za oko 6,3 miliona maraka više u odnosu na godinu ranije. Foto: Capital Najprofitabilniji u prošloj godini bio je Fond za razvoj i zapošljavanje sa 3,8 miliona KM dobiti. To je značajan rast u odnosu na skromnih 131.254 KM koliko je profita imao u 2019. godini. Bolji poslovni rezultat u odnosu na 2019. lani je imao i Fond za restituciju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << Dobit ovog Fonda je sa 1,2 miliona KM porasla na 3,5 miliona maraka. Akcijski fond je poslovao sa dobiti od blizu dva miliona i ona je gotovo uduplana u odnosu na 2019. S druge strane,  Fond za razvoj istočnog dijela RS, Fond stanovanja i IRB imali su pad dobiti u odnosu na godinu ranije. Tako je  Fond za razvoj istočnog dijela RS lani imao profit od 1,05 miliona KM, odnosno oko 350.000 KM manje nego u 2019. godini, dok je dobit Fonda stanovanja smanjena sa 3,2 miliona na 2,9 miliona KM. Dobit IRB-a pala je sa 116.323 KM na 72.645 maraka, dok je broj radnika povećan sa 111 na 122. Fond za upravljanje nekretninama i potraživanjima u vlasništvu RS nije imao dobiti. IRB je u prošloj godini odobrila 173,3 miliona maraka kredita. CAPITAL: M. Čigoja Ljubojević Чланак Dobit IRB-a u prošloj godini 13,3 miliona KM се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Restitucija

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najpoznatiji banjalučki ugostitelji u godini korone „obrnuli“ 12 miliona KM

Izvor: Capital.ba, 20.Maj.2021, 10:50

BANJALUKA – Najpoznatiji banjalučki ugostitelji „obrnuli“ su lani skoro 12 miliona maraka, a u godini pandemije virusa korona bilo je i onih koji su povećali prihode, dobit i broj radnika. FOTO: Banjalučki splav Među renomiranim ugostiteljima najveće prihode i najveću dobit imala je „Mala...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.