Đelić: Zakon o restituciji najesen

Izvor: Studio B, 10.Jun.2011, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Zakon o restituciji najesen

Potpredsednik Vlade za evropske integracije Božidar Đelić izjavio je danas da očekuje da će Vlada najesen utvrditi predlog zakona o restituciji i proslediti ga Skupštini Srbije.

"Određeni nacrt zakona već postoji i u toku su konsultacije sa onim političkim strankama koje moraju da daju većinu za taj zakon", rekao je Đelić na konferenciji za novinare posle sastanka Unapređenog stalnog dijaloga Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i EU.

Napominjući da ga je predsednik Vlade ovlastio da koordinira izradu zakona, Đelić je rekao da je to bitan propis koji ispravlja istorijsku nepravdu i istvoremno daje veću stabilnost i investitorima.

Prema njegovim rečima, najkasnije do letnje pauze nacrt zakona biće utvrđen u odboru Vlade za privedu i finansije i upućen u široku javnu raspravu.

"Tokom leta će teći javna rasprava i na jesen ćemo i usvojiti taj zakon i proslediti ga Skupštini", rekao je Đelić i dodao da je uveren da će ga parlament izglasati.

Da bi postala kandidat za prijem u EU, Srbija treba da ostvari preporuke Evropske komisije navedene u izveštaju o napretku objavljenom u novembru 2010. godine, među kojima je donošenje zakona o restituciji. Vlada Srbije je krajem decembra 2010. napravila Akcioni plan za sticanje statusa kandidata kojim je predviđeno da zakon o restituciji bude donet do juna ove godine.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.