Zoran Gajić na otvaranju kampa u Trebinju

Izvor: Blic, 25.Jun.2017, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoran Gajić na otvaranju kampa u Trebinju

Kamp Odbojkaškog saveza Republike Srpske otvoren je večeras u Trebinju, a svečanost su uveličali velikani ovog sporta.

Na otvaranju je predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić, osvajač zlatne Olimpijske medalje sa reprezentacijom Jugoslavije u Sidneju 2000. godine i bronzanog odličja u Atlanti četiri godine ranije, kao i reprezentativke Srbije Tijana Bošković i Slađana Mirković, osvajačice srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru, te Dajana Bošković >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odbojkašica koja igra za klub koledža u SAD.

Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se ponovo nalazi među mladim odbojkašicama i odbojkašima iz Republike Srpske.

- Veoma je važno da postoji ovakav kamp na teritotiji Republike Srpske, što pokazuju i rezultati ovog kampa i uopšte Odbojkaškog saveza Republike Srpske, a pre svega tu mislim na igrače i igračice koji su potekli sa ovih prostora. Ovaj kamp ima i jednu vaspitnu dimenziju i interesantan je za igrače koji ne dostignu nivo koji su u odbojci dostigli Tijana Bošković, Brankica Mihajlović ili Saša Starović tako da je ovakav projekat višestruko koristan. Mi iz Odbojkaškog saveza Srbije, ne samo da imamo zadovoljstvo da dođemo, nego mislim da imamo obavezu da podržimo ovakav projekat – rekao je Gajić.

Tijana Bošković ističa da je i sama bila učesnik ovog kampa.

- I sama sam bila učesnik ovog kampa i sada kada se okrenem iza sebe mogu reći da mi je rad na ovakvim druženjima bio višestruko koristan. Mladi imaju priliku da uče od kvalitetnih trenera, da upoznaju druge odbojkaše i odbojkašice sa kojima se ne druže svaki dan i mogu samo da im poručim da rade i treniraju i da nijedan cilj nije nedostižan – izjavila je Bošković.

Otvaranju kampa prisustvovali su i generalni sekretar Odbojkaškog saveza Srbije Ivan Knežević, predsednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović, gradonačelnik Trebinja Luka Petrović te Nenad Rađević, ispred Ministarstva porodice omladine i sporta u Vladi Repubike Srpske.

Predsednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović kaže da je kamp zadržao veliku masovnost, a da kvalitet napreduje iz godine u godinu.

- Od 1994. do ove godine kroz kampove OSRS prošlo je oko 2100 mladih odbojkaša i odbojkašica kao i 250 trenera. Ove godine u kampu imamo 110 sportista i 20 trenera. Uslovi u Trebinju su idealni, imamo uspešno organizovan kamp, poznate ličnosti, kvalitetne trenere i sve ovo činimo uz podršku Ministarstva porodice omladine i sporta u Vladi RS i naravno zahvalni smo gradu Trebinje na podršci – rekao je Popović.

Zoran Gajić će, i kao promoter, uzeti aktivno ušečće u radu prvog dana kampa, a rukovodilac kampa i ove godine je Goran Nešić, selektor ženske seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine i trener sa licencom eksperta FIVB.

Na kampu učestvuje 110 odbojkaša i odbojkašica i 20 trenera.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.