Zapaljeni kuća i automobil članova SNSD!

Izvor: Press, 24.Sep.2010, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapaljeni kuća i automobil članova SNSD!

Za jedan sat planula kuća roditelja Dragoslava Milića i službeni auto Velibora Miloševića, funkcionera SNSD-a u Šekovićima. U toj partiji sumnjaju da su u izbijanje požara umešani članovi ili simpatizeri SDS-a
Roditeljima predsednika Mesnog odbora SNSD-a Kaštijelj iz Šekovića Dragoslavu Miliću preksinoć oko 22 časa zapaljena je kuća, a sat kasnije, stotinak metara dalje, zapaljen je i službeni automobil predsednika Opštinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << odbora SNSD-a Velibora Miloševića!

Na sukobe u Šekovićima, kojih je bilo i ranije, po svoj prilici uticao je i opoziv načelnika te opštine Snežana Sokića iz SDS-a, koji upravo ovih dana, po zakonu, mora da ode sa te funkcije, iako je poručivao da to neće ići tako lako.
U šekovićkom OO SNSD-a juče su isključili mogućnost da je prvi požar izbio zbog neispravnih elektroinstalacija i dodaju da je „sasvim izvesno da je napadač namerno zapalio Milićevu kuću".
Partijski obračuni
- Kada mu se ukazala prilika, zapalio je i vozilo kojim se dovezao predsednik OO SNSD-a Velibor Milošević, inače zaposlen u preduzeću „Elektro-Bijeljina". Nadamo se da će nadležni organi preduzeti sve potrebne mere da se otkriju počinioci - kažu u OO SNSD-a Šekovići.
Oni podsećaju da je 18. oktobra pretprošle godine Miliću u Kaštijelju zapaljena prodavnica, dok je, kako ističu, 28. aprila ove godine Miloševiću zapaljen privatni „golf 4".
Milić kaže za Press RS da je požar najverovatnije podmetnuo član ili simpatizer lokalnog SDS-a, čiji aktivisti, kako ističe, već odavno pokazuju otvoreno neprijateljstvo prema članstvu šekovićkog SNSD-a.
- Napad je sigurno bio usmeren protiv mene, jer je požar podmetnut na mestu gde se nalazi soba u kojoj spavam kad boravim u Kaštijelju. Pre dve godine mi je zapaljena prodavnica, i to u isto vreme kada je izbio i požar u porodičnoj kući. Međutim, ni za dve godine nisu otkriveni počinioci - ogorčen je Milić.

On dodaje da je još u šoku od pomisli kakva se nesreća mogla dogoditi njegovim najmilijima.
- Kada je požar podmetnut, u kući su se nalazili moji roditelji i brat, kojeg je probudio dim. Odmah je uz pomoć komšija izveo roditelje napolje. U to vreme, ja sam se nalazio u Zvorniku, ali sam, čim su mi javili za požar, dojurio u Kaštijelj. Žao mi je roditelja, koji su, kao porodica poginulog borca, izgubili ono što su teškom mukom stvorili - kaže Milić.
Velibor Milošević kaže da je na imanje Milića došao sa kolegom iz „Elektro-Bijeljine", kako bi pomogli u uklanjanju elektroinstalacija u zapaljenoj kući.
- Dok su komšije i radnici šekovićkog komunalnog preduzeća gasili požar, napadač je iskoristio gužvu i zapalio „nivu", koja je, kao i kuća Milića, potpuno uništena. Nadamo se da će policija profesionalno uraditi svoj deo posla i da će piromani biti kažnjeni - kaže Milošević i dodaje da je napad na Milićevu imovinu „najverovatnije nastavak ataka aktivista lokalnog SDS-a na članove i simpatizere SNSD-a u Šekovićima".

Naime, OO SNSD-a je saopštio da su u sredu oko 13 sati aktivisti SDS-a iz Šekovića verbalno i fizički napali pristalice lokalnog SNSD-a, koji su lepili plakate i pisali grafite sa znakom SNSD-a. U saopštenju se navodi da je tom prilikom aktivista SDS-a Miloš Stupar prosuo litar farbe na aktivistu SNSD-a Dejana Đukanovića, koji je zbog ovog incidenta morao da potraži lekarsku pomoć.
Agresivna kampanja!
Potpredsednik SO Šekovići Petar Tešanović kaže da će na narednoj sednici prva tačka dnevnog reda biti političko-bezbednosna situacija u opštini.
- Nedopustivo je da se dešavaju ovakve stvari i apelovaćemo na policiju da lidere svih političkih partija upozori da članove i simpatizere pozovu na demokratsko ponašanje - kaže Tešanović.
Potpredsednik SDS-a i dojučerašnji načelnik Šekovića Snežan Sokić juče nije odgovarao na telefonske pozive. S druge strane, generalni sekretar SDS-a Dragan Ćuzulan rekao je za Press RS da ova partija osuđuje sva zbivanja koja iskaču iz demokratskih tokova.
- Ipak, treba sačekati rezultat istrage, kako bi se utvrdilo da li je reč o međustranačkom sukobu ili nekim političkim manipulacijama. Mada, očigledno je da se u Šekovićima vodi izuzetno agresivna izborna kampanja, što nije dobro - kaže Ćuzulan.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.