Vučić i ministri danas na Kosovu

Izvor: Cafe.ba, 14.Jan.2015, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i ministri danas na Kosovu

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić i pet ministara danas će boraviti na Kosovu i Metohiji, gdje će posjetiti Pasjane, Štrpce i Gračanicu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

U okviru ove posjete predviđeno je i otkrivanje spomenika kralju Milutinu u Gračanici, navodi se u saopštenju i ističe da je ovo prva posjeta jednog premijera Srbije od 1999. godine Pasjanu, Štrpcu i Kosovskom pomoravlju.

Iz Kancelarije Vlade Srbije za >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << Kosovo i Metohiju najavljeno je da će sa Vučićem u posjeti Kosovu i Metohiji boraviti i direktor ove kancelarije Marko Đurić, ministri odbrane Bratislav Gašić, pravde Nikola Selaković, unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, zdravlja Zlatibor Lončar i rada Aleksandar Vulin.

Prema programu posjete, u 10.30 časova je predviđeno da Vučić u Pasjanu otvori porodilište, nakon čega će dati izjavu za medije, a poslije toga će posjetiti Štrpce, gdje je u 11.40 časova predviđen susret sa predstavnicima lokalne zajednice i obraćanje okupljenim građanima ispred zgrade opštine.

Vučić će u 12.50 časova posjetiti Gračanicu, gdje se imati sastanak u zgradi opštine sa kandidatom za gradonačelnika Građanske inicijative "Srpska" Vladetom Kostićem i doskorašnjim gradonačelnikom Branimirom Stojanovićem.

U 13.30 časova predviđeno je otkrivanje spomenika kralju Milutinu u Gračanici, što će biti prvi spomenik koji je ovom monarhu podignut u Srbiji.

Vučić će u 14.10 časova posjetiti manastir Gračanica, gdje će se susresti sa NJegovim preosveštenstvom vladikom Teodosijem.

Nakon toga u konaku manastira Gračanica, Vučić će održati sastanak sa predsjednicima opština sa većinskim srpskim stanovništvom, srpskim pokrajinskim ministrima i srpskim poslanicima u pokrajinskoj skupštini, predsjednicima privremenih organa i načelnicima okruga.

Na prilazu Gračanici juče je ispisana parola na albanskom jeziku protiv posjete premijera Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji, dok je u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice pocijepan bilbord sa fotografijom Vučića i porukom "Dobrodošli, predsedniče!".

Parola "Vučiću vidi! Srbi ne prolazite! Jablanoviću odlazi!" ispisana je na betonskom zidu u dužini od 500 metara u naselju Kišnica na ulazu u Gračanicu iz pravca Gnjilana.

Iz kosovske policije Srni je rečeno da su parolu ispisala trojica albanskih mladića i da time nije narušen javni red i mir.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić u obraćanju Srbima tokom posjete Kosovu: Ostanite na svojim ognjištima i volite Srbiju

Izvor: Cafe.ba, 14.Jan.2015

- Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u prvoj posjeti jednog srbijanskog premijera Pasjanu, Štrpcu i Kosovskom Pomoravlju od 1999. godine...Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić započeo je današnju posetu Kosovu otvaranjem porodilišta u Pasjanu, mestu sa većinskim srpskim stanovništvom....

Nastavak na Cafe.ba...

Svetski mediji: Vučić sa KiM poslao poruku mira

Izvor: Press, 14.Jan.2015

Svetski mediji izvestili su danas o poseti predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića Kosovu, ističući da je on pozvao kosovske Srbe na mirnu koegzistencju sa većinskim Albancima i ostanak na svojim imanjima, i poručio im da ih Beograd nije zaboravio. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.