Veoma zahtevan uspon: Maglić OSVOJEN iz dva pravca

Izvor: Blic, 24.Jun.2017, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veoma zahtevan uspon: Maglić OSVOJEN iz dva pravca

Više stotina planinara iz Srpske, BiH i zemalja okruženja uspešno se danas popelo na Maglić, najveći vrh BiH na 2.386 metara iznad mora, u okviru tradicionalne akcije "Vidovdanski uspon na Maglić", koju su 24. put organizovali Planinarski savez Republike Srpske i fočansko Planinarsko društvo "Zelengora".

Na krov BiH planinari iz Beograda, Novog Sada, Sarajeva, Banjaluke, Prijedora, Rijeke, Foče i drugih gradova sa prostora nekadašnje Jugoslavije peli su se iz dva pravca >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - sa Prijevora, na bosanskoj i sa Trnovačkog jezera na crnogorskog strani Maglića.

Akcija je počela juče kada se najveći broj učesnika smestio na Prijevoru, visoravni na 1.668 metara nadmorske visine, podno samog Maglića, sa koje se pruža prelep pogled na najveći vrh BiH, ali i na druge veličanstvene vrhove – Volujak, Snježnicu, Zelengoru.

Mada je uspon sa Prijevora veoma zahtevan, uz korišćenje sajli i uz pomoć vodiča Planinarskog saveza Republike Srpske, savladalo ga je 170 planinara, a njih još stotinjak popelo se na Maglić sa Trnovačkog jezera.

Učesnike je juče na Prijevoru dočekala trpeza sa domaćim specijalitetima- dobrodošlica Turističke organizacije Foča, koja je ujedno predstavila i bogatu turističku ponudu ove opštine.

Akcija se završava sutra povratkom planinara, a sigurno je da će, kao i svake godine, dosta njih ostati još koji dan da uživaju u čarima Nacionalnog parka "Sutjeska".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.