Izvor: BanjalukaLive.com, 14.Feb.2013, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) Banjaluka zaplesala protiv nasilja nad ženama

U okviru kampanje "Jedna milijarda ustaje" danas je više od stotinu građana Banjaluke zaplesalo, te na taj način poslalo poruku protiv nasilja nad ženama, djevojkama i djevojčicama. Kampanja "Jedna milijarda ustaje" organizuje se po prvi put u BiH i to u 35 opština/gradova, sa preko 120 organizacija aktivno uključenih u realizaciju plesnih, protestnih događaja u svojim sredinama. Prema procjenama milijarda žena i muškaraca je danas ustala kako bi plesom ukazala na nasilje. Ples će pokrenuti ljude širom planete, uzdrmaće zemlju i zahtijevaće da se nasilje okonča. Kampanja "Jedna milijarda ustaje" organizuje se po prvi put u BiH i Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/banjaluka/video-banjaluka-zaplesala-protiv-nasilja-nad-zenama.html)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Mirjana Karanović: Muškarci, prekinite lanac nasilja!

Izvor: Blic, 14.Feb.2013

Akcija "Milijarda ustaje protiv nasilja", čiji je cilj da javnim plesom učesnika skrene pažnju na nasilje nad ženama širom sveta, održana je paralelno na dva skupa u Beogradu, ali i u još nekoliko gradova u Srbiji. Skupove su podržali glumica Mirjana Karanović, sportistkinja Milica Mandić,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.