Uhapšeno 29 policajaca i devet carinika

Izvor: Cafe.ba, 15.Jun.2015, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno 29 policajaca i devet carinika

U Srbiji je uhapšeno 29 policijskih službenika, devet carinika i jedan građanin zbog primanja mita i nesprečavanja kriminalnih aktivnosti na graničnom prelauz Bački breg kod Sombora.

Oni su osumnjičeni da su u prethodnih 15 mjeseci izvršili više krivičnih djela kao što su udruživanje radi vršenja krivičnih djela, primanje mita, zloupotreba službenog položaja i davanje mita, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Osumnjičeni policajci i carinici na području Graničnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << prelaza Bački breg i mjesta Bački breg kod Sombora, kao članovi organizovane kriminalne grupe, nisu u toku svoje smjene sprečavali krijumčarenje i druga krivična djela.

Oni su, kao organizovana kriminalna grupa, pribavljali novac za sebe i uzimali poklone za članove grupe.

Ovom akcijom spriječeno je krijumčarenje akciznih proizvoda u zemlje EU i zloupotreba bezviznog režima za državljane Srbije, ovjeravanjem ili neovjeravanjem putnih isprava, uz prisustvo ili bez prisustva imaoca putnih isprava.

Policijska akcija je provedena u koordinaciji sa Nacionalnom službom za zaštitu MUP-a Mađarske.

Akciju hapšenja proveli su pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP-a Srbije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i uz asistenciju Uprave carina, Direkcije policije i Sektora za informacione tehnologije.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.