Uhapšena osmočlana kriminalna grupa

Izvor: Cafe.ba, 04.Apr.2015, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena osmočlana kriminalna grupa

Osmočlana organizovana kriminalna grupa osumnjičena za trgovinu narkoticima uhapšena je na teritoriji Srbije, a pronađene su i dvije ilegalne laboratorije za uzgajanje marihuane.

Uhapšeni su B.B. /34/, D.O. /35/, A.D. /31/, M.M. /26/, M.M. /28/, D.J. /34/, J.J. /30/ i A.J. /37/, saopštio je MUP Srbije.

Hapšenja su obavljena na teritoriji Beograda, Novog Sada, Jagodine i Požarevca. Uhapšeni su osumnjičeni da su se od decembra prošle godine bavili trgovinom narkoticima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << />
U laboratoriji u Beogradu pronađeno je oko 700 sadnica marihuane i skupocjena instalirana oprema za proizvodnju, a u Novom Sadu oko 500 sadnica marihuane i veća količina te droge pripremljene za dalje krijumčarenje i prodaju.

Postoji sumnja da su se pripadnici ove kriminalne grupe u Beogradu i Novom Sadu bavili proizvodnjom i trgovinom narkoticima, odnosno uzgajanjem marihuane u vještačkim uslovima, laboratorijama, radi dalje prodaje.

Osumnjičeni su iznajmljivali kuće na duži period, adaptirali ih i opremali neophodnom opremom da bi u njima uzgajali marihuanu.

U kući jednog od osumnjičenih policija je u Jagodini pronašla veću količinu skupocjene elektro opreme - specijalizovane lampe, agregati i drugu opremu neophodnu za proizvodnju narkotika u vještačkim uslovima.

Da bi prikrili kriminalnu aktivnost pripadnici ove organizovane grupe su sve instalirane laboratorije ilegalno priključivali na elektro-mrežu i time počinili krađu veće količine struje.

Uhapšeni su osumnjičeni za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih djela.

Uz krivičnu prijavu biće privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.