Izvor: S media, 30.Jun.2013, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugriz zmije otrovnice: Riđovka me napala brzo poput kobre...

Paklene vrućine prošle nedelje, osim ljudi, izludele su i zmije. U Brestovcu kod Požege riđovka je dogmizala u dvorište kuće, smestila se iznad roštilja u šupi, vešto se pritajila i čekala.

"Supruga je čistila roštilj na kom su bile neke stvari. Učinilo joj se da je na njemu komad starog gumenog creva. Pružila je ruku da to uzme, ali se prevarila, bila je to zmija koja ju je brzinom kobre ugrizla za ruku, tačnije između palca i kažiprsta. Žena je vrisnula. Ugriz je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << skoro nevidljiv. Zbog otrova ili straha, počela je da gubi svest. Hitno sam pozvao sina i odvezli smo je u bolnicu", rekao je u dahu Ivan Đurčević o susretu zmije i njegove supruge Đurđe (45).

"Izvadili su mi krv i primila sam nekoliko injekcija. Nije mi bilo dobro, pa su me ostavili na posmatranju. Mislim da mi zmija nije ubrizgala sav otrov jer sam naglo trgla ruku. Srećom, sve je dobro prošlo" kaže Đurđa, koja se oporavila. Supružnici dodaju da u njihovom kraju nikad nije bilo toliko zmija.

‘Zmija je sve više i sve su bliže kućama’

"Možda zbog vrućine ili visoke trave, njihov je broj naglo porastao. Sve su bliže kućama. Moj komšija je pre dva dana ubio dve koje su pošle u dvorište u kojem se igraju njegova deca", kaže Ivan.

(S media/24sata.hr, Foto: Guliver/Thinkstock)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.