Izvor: Blic, 19.Jan.2018, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Trebinju do ČASNOG KRSTA prvi stigao Nikola Lješković

Nikola Lješković (25) iz Trebinja pobednik je tradicionalnog bogojavljenskog plivanja za časni krst u reci Trebišnjici.

U plivanju za časni krst učestvovalo je šezdesetak plivača različtih generacija, među kojima i jedna žena, karatiskinja Dragica Drapić.

Lješkoviću je ovo drugi put da pobeđuje u plivanju za časni krst, a u bogojavljenskom plivanju učestvuje već devet godina.

Po tradiciji pobedniku bogojavljenskog plivanja pripao je zlatnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji dodeljuje crkvena opština Trebinje.

Među prvima koji su stigli do Časnog krsta bio je najmlađi učesnik, Dimitrije Škrivan (13), koji je istakao da mu je ovo drugi put da pliva i da je veoma srećan zbog toga.

Predhodno je vodu Trebišnjijce osveštao Episkop zahumsko hercegovački Grigorije, koji je na Bogojavljenje služio svetu arhijeresku liturgiju u trebinjskom Sabornom hramu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

BOGOJAVLJENSKO PLIVANJE U Bilećkom jezeru do ČASNOG KRSTA prva stigla planinarka Ivana Tabaković

Izvor: Blic, 19.Jan.2018

Nikola Lješković (25) iz Trebinja pobednik je tradicionalnog bogojavljenskog plivanja za časni krst u reci Trebišnjici...U plivanju za časni krst učestvovalo je šezdesetak plivača različtih generacija, među kojima i jedna žena, karatiskinja Dragica Drapić...Lješkoviću je ovo drugi put da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.