Tužilaštvo BiH formiralo predmet protiv Meddžide Kreso

Izvor: Blic, 19.Maj.2017, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo BiH formiralo predmet protiv Meddžide Kreso

Tužilaštvo BiH formiralo je predmet protiv bivšeg Suda BiH Meddžide Kreso na osnovu krivične prijave u kojoj je osumnjičena za krivično delo "kršenje zakona od strane sudija", izjavio je jedan od podnosilaca prijave profesor Faruk Jašarević.

Jašarević je za "Dnevni avaz" rekao da se uverio da je taj predmet formiran u Tužilaštvu pre nekoliko dana i protiv još troje sudija Suda BiH, a na osnovu krivične prijave koju su podneli on i njegov advokat Edina Jahić. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Jahićeva je u prijavi navela da joj je nanesena nematerijalna šteta, povreda profesionalnog ugleda, a krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH podneli su zbog sudskog spora sa Spoljnotrgovinskom komorom BiH u kojem je Kreso predmet sa Upravnog odeljenja prebacila na Građansko i time oštetila stranke u postupku.

Jašarević je dodao da će uložiti dodatne dokaze Tužilaštvu BiH.

Iz Tužilaštva BiH nisu odgovorili na upit "Avaza", ali nisu ni negirali Jašarevićeve navode.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.