Teroristi planirali masovna ubistva

Izvor: Cafe.ba, 10.Maj.2015, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teroristi planirali masovna ubistva

SKOPLJE - Makedonski premijer Nikola Gruevski izjavio je danas da je razbijena teroristička grupa planirala masovna ubistva u Makedoniji, poput napada na šoring molove i sportska takmičenja, što je moglo da dovede do smrti 8.000 ljudi.

Gruevski je rekao da se makedonska policija suočila sa do sada najsloženijom operacijom, ali da je nakon 28 časova borbe uspjela da neutrališe terorističku grupu, koja je planirala masovna ubistva, napad na državne institucije i destabilizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << zemlje.

"Makedonska policija sastavljene od svih etničkih grupa izvela je visoko profesionalnu, patriotsku i herojsku akciju", rekao je Gruevski.

On je naveo da je Makedonija izgubila osam ljudi, koji su zajedno sa svojim kolegama policajcima spriječili ubistvo, možda, 8.000 ljudi. "NJihov patriotizam i herojstvo biće primjer mnogim generacijama, a njihovo žrtvovanje neće biti zaboravljeno", dodao je Gruevski.

Podsjećajući da su u ovoj akciji povrijeđena 37 policajaca, Gruevski je rekao da najveći broj njih ima lakše povrede i ubrzo će se vratiti svojim porodicama.

Makedonski premijer obećao je humanitarnu pomoć i finansijsku nadoknadu građanima čije su kuće oštećene u akciji policije.

On je naveo da se oko 30 terorista bezuslovno predalo i da će biti izvedeni pred sud.

"Do sada su pronađena tijela 14 osoba za koje se pretpostavlja da su članovi terorističke grupe. Dio njih je nedavno napao karaulu Gošince. To su osobe sa ogromnim iskustvom za gerilsko i terorističko djelovanje. NJihov cilj i motivi će biti predmet dalje istrage, a od velike pomoći će biti oni koji su se predali ili su uhapšeni", dodao je Gruevski.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Gruevski: Teroristi planirali masovna ubistva

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Maj.2015

SKOPLJE - Makedonski premijer Nikola Gruevski izjavio je danas da je razbijena teroristička grupa planirala masovna ubistva u Makedoniji, poput napada na šoping molove i sportska takmičenja, što je moglo da dovede do smrti oko 8.000 ljudi...Gruevski je rekao da se makedonska policija suočila sa...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.