Izvor: BanjalukaLive.com, 04.Apr.2013, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talin: Uspio projekat besplatnog gradskog prevoza

Prestonica Estonije Talin postao je prvi glavni grad na svijetu koji je uveo besplatan gradski prevoz za sve svoje stanovnike, javlja danas AP. Sve osobe sa legitimacijom koja pokazuje da žive u Talinu mogu besplatno koristiti gradske autobuse, trolejbuse i tramvaje. Tri mjeseca pošto je ta inicijativa pokrenuta, gradske vlasti tvrde da je eksperiment uspio, dok skeptici ocjenjuju da se radi o skupom populističkom triku pred lokalne izbore. Besplatan prevoz je ideja gradonačelnika Edgara Savisara, koji želi da smanji saobraćajne gužve i zagađenje, uz smanjenje troškova siromašnijih sugrađana. Savisar je program nazvao "13. plata", tvrdeći da će porodice moći Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/globus/talin-uspio-projekat-besplatnog-gradskog-prevoza.html)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Besplatan gradski prevoz u Talinu

Izvor: Studio B, 04.Apr.2013

Prestonica Estonije Talin postao je prvi glavni grad na svetu koji je uveo besplatan gradski prevoz za sve svoje stanovnike...Besplatan prevoz je ideja gradonačelnika, koji želi da smanji saobraćajne gužve i zagađenje, uz smanjenje troškova sugrađana. Grad će sada godišnje gubiti 12 miliona...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.