Izvor: BanjalukaLive.com, 25.Maj.2013, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj Budimir: Slijedi žalba na odluku Suda BiH

Tužilaštvo BiH će po zaprimanju odluke Suda BiH o ukidanju pritvora predsjedniku Federacije BiH Živku Budimiru uložiti žalbu na ovu odluku. Tužilaštvo BiH, zajedno sa policijskim agencijama, nastavlja intentivnu istragu u ovom predmetu, u pravcu podizanja optužnice koja će biti podignuta uskoro, saopšteno je iz Tužilaštva. Sud BiH donio je juče rješenje o puštanju na slobodu Živka Budimira, nakon što je Ustavni sud BiH prihvatio apelaciju Budimirovog advokatskog tima, kojom je zatraženo da Sud BiH preispita svoje rješenje o pritvoru pošto nisu postojali dokazi za njegovo pritvaranje. Budimir je uhapšen 26. aprila pod sumnjom da je nekim odlukama Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/aktuelnosti/slucaj-budimir-slijedi-zalba-na-odluku-suda-bih.html)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Žalba zbog puštanja Budimira?

Izvor: B92, 25.Maj.2013

Sarajevo -- Tužilaštvo BiH najavilo je da će se žaliti na odluku Suda BiH o ukidanju pritvora predsedniku Federacije Živku Budimiru..."Tužilaštvo BiH zajedno s policijskim agencijama nastavlja intenzivnu istragu u "predmetu Budimir i drugi" u pravcu podizanja optužnice, koja se očekuje uskoro",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.