Sela bez struje i telefonskih veza

Izvor: Blic, 20.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sela bez struje i telefonskih veza

BANJALUKA – U većini krajeva RS saobraćaj je otežan zbog poledice i ugaženog snega, a putni pravac Kifino Selo-Ulog kod Nevesinja neprohodan je za sve kategorije vozila, upozoravaju u Auto moto savezu RS. Zbog snega, mesna područja Kozica i Tamošnja u opštini Oštra Luka već nekoliko dana su bez struje i telefonskih veza.

Načelnica Oštre Luke Drena Kuridža rekla je da će predstavnici opštine pokušati da dođu do ovih sela kako bi meštanima ponudili konkretnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pomoć.

„Ova opština nema organizovanu zimsku službu. Međutim, udaljenim mesnim zajednicama za održavanje lokalnih puteva obezbedili smo gorivo za čišćenje snega", rekla je Kuridža.

U Modriči, zbog snega, bez struje je ostalo oko 25 odsto potrošača i to na području Trebave i Vučijaka. Takođe, bez struje su i stanovnici naselja Gelići u Kotor Varoši. Međutim, radnici „Elektrodistribucije" u ovoj opštini nadaju se da će elektromreža uskoro biti osposobljena. U ostalim krajevima RS putevi su prohodni i nema većih problema u snadbevanju električnom energijom.

U Auto – moto savezu RS upozoravaju da kamioni i autobusi obavezno upotrebljavaju lance na deonicama preko planinskih prevoja. Posebnu pažnju, upozoravaju u AMS RS, vozači treba da obrate na širem području Trnova –Dobro, Tjentište-Gacko, Han Pijesak-Vlasenica, i Mrkonjić Grad-Glamoč i na putevima na širem području romanijske regije.

„Magle ima u kotlinama i uz rečne tokove, a učestali su i odroni kamenja i zemlje na kolovozu u usecima. Vozači treba da voze maksimalno oprezno, vožnju prilagođavaju uslovima, a posebno da vode računa o rastojanju između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme, upozoravaju u AMS RS.

Od srede toplije, moguće i poplave

Meterolozi poručuju da će hladno vreme uz jutarnju maglu biti do srede kada se očekuje znatno poboljšanje vremena uz temperature do 12 stepeni. Toplije vreme, upozoravaju meterolozi, doprineće i povećanju vodostaja reka, pa nisu isključene ni poplave. Hladno vreme ponovo se očekuje narednog vikenda.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.