Šarović: BiH krši odredbe Energetske zajednice, prete nam sankcije

Izvor: Blic, 15.Mar.2017, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarović: BiH krši odredbe Energetske zajednice, prete nam sankcije

Bosna i Hercegovina krši odredbe Energetske zajednice i sankcije bi nam mogle biti vraćene, upozorio je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović.

Istakao je kako nisu ispoštovani rokovi dogovorenih sporazuma entiteskih ministarstava trgovine da će usaglasiti sporazum o prenosu električne energije i gasa. Rok za usaglašavanje je bio kraj marta ove godine, a rok se približava.

Ministarstvo je, kaže Šarović, pre mesec dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uputilo usaglašeni tekst zakona entiteskim ministrima, ali mišljenja iz entiteta nema i to je alarm da će rokovi proći i da BiH neće ispuniti obaveze.

Kada je reč o kazni - radi se, tvrdi, o milionskim iznosima, odnosno o desetinama miliona evra kazne.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.