Sanitarna inspekcija zatvorila kuhinju

Izvor: Cafe.ba, 13.Maj.2015, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanitarna inspekcija zatvorila kuhinju

TIVAT - Sanitarna inspekcija privremeno je zatvorila kuhinju u Hotelu "Kamelija" u Tivtu nakon trovanja studenata.

Kuhinja će biti zatvorena dok se ne završi detaljno čišćenje i dezinfekcija kuhinje i ne stignu rezultati analize.

Inspekcija danas vrši sanitarni pregled zaposlenih lica i uzima briseve radnih površina. U saradnji sa Institutom za javno zdravlje biće vršeno i uzorkovanje sirovine hrane.

Oko 128 osoba, uglavnom studenata, koji su boravili >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << u hotelu "Kamelija" prije dva dana potražilo je ljekarsku pomoć zbog stomačnih tegoba. Samo u Opštoj bolnici u Kotoru bila su hopsitalizovana 24 pacijenta.

Sanitarna inspekcija je prije dva dana, zajedno sa Institutom za Javno zdravlje počela inspekcijski nadzor i tada su uzeti uzorci zatečene hrane, brisevi sa radnih površina i vode za piće.

Zdravstveno-sanitarna inspekcija svake godine traži od Ministarstva prosvjete spisak hotela u kojima će boraviti đaci u sklopu organizovane škole prirode, ekskurzije ili polumaturske večeri.

Prema ovom spisku, inspekcija svake godine obilazi ove objekte radi preventivne kontrole.

Slučaj masovnog trovanja dogodio se u Čanju u maju 2011. kada je 120 osnovaca iz Podgorice, koji si bili u "Školi u prirodi", završilo kod ljekara sa simptomima stomačnih tegoba.

Ove godine donesena je presuda kojom je naloženo da država i vlasnik vile "Lara", gdje su bili smješteni učenici, solidarno isplate blizu 200.000 evra.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.