Sabor folklora u Gradiški: Deca i omladina čuvaju tradiciju i običaje

Izvor: Blic, 18.Jul.2016, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sabor folklora u Gradiški: Deca i omladina čuvaju tradiciju i običaje

Dvodnevni Petrovdanski sabor folklora, na kojem je nastupilo više od hiljadu učesnika iz tridesetak KUD-ova i pevačkih grupa, završen je u nedelju naveče u Lamincima kod Gradiške.

Ranko Cumbo, predsednik KUD-a „Dukati“ iz Brezik Laminaca, koje je bilo domaćin ove smotre folklora, kazao je da ona ima nemerljivu ulogu u društvenom, umetničkom i duhovnom napretku Lijevče polja.

- Najveća vrednost saborovanja su naša deca i omladina koji igraju i pevaju, čuvaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << našu trdaciju i običaje – kazao je Cumbo.

Osim programa na sceni, žene su izložile ručne radove, tradicionalnu hranu i piće a organizovan je i defile u centru sela.

Među njima su kulturno-umetnička društva iz Omarske, Gornjih Podgradaca, Razboja, Srpca, Dubrava, Ribnika, Pelagićeva, Kočićeva, Kneževa, Međeđe i drugih mesta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.