SPC smijenila vladiku Filareta

Izvor: BanjalukaLive.com, 13.Mar.2015, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPC smijenila vladiku Filareta

Vladika Filaret razriješen je dužnosti episkopa mileševskog odlukom Svetog arhijerejskog sinoda Srpske pravoslavne crkve, objavile su "Večernje novosti". Kako se navodi, Filaret je razriješen na inicijativu vladike Amfilohija, ali je odbio da primi i potpiše odluku o razrješenju. Prema navodima "Novosti", vladika Filaret je smijenjen na osnovu izvještaja koji je dostavila posebna crkvena komisija koju je Sinod prethodno formirao sa zadatkom da ispita sve navode na račun episkopa. Eparhijom >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << mileševskom do izbora novog vladike upravljaće, kao administrator, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije. Episkop Filaret bio je poglavar mileševske eparhije više od 15 godina, a u čin vladike proizveo ga je tadašnji patrijarh Pavle.

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Konačna odluka o vladiki Filaretu na Saboru SPC

Izvor: Politika, 13.Mar.2015

Episkop mileševski Filaret razrešen je arhijerejske dužnosti do zasedanja Svetog arhijerejskog Sabora Srpske pravoslavne crkve. Sinod SPC razrešio ga je upravljanja eparhijom na čijem je čelu je već 16 godina...Kako je „Politici” rekao izvor blizak Sinodu, koji nije želeo da bude imenovan,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.