Rukometašici mesec dana pritvora

Izvor: B92, 30.Apr.2012, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometašici mesec dana pritvora

Podgorica -- Bivšoj rukometašici Mariji Milić (19), koja je nožem usmrtila potpredsednika fudbalskog kluba Rudar Radmila Mitrovića (47), određeno je 30 dana pritvora.

Motivi ubistva i dalje su nepoznati.

Milićeva je, nakon saslušanja kod sudije za istrage podgoričkog Višeg suda Radomira Ivanović, upućena u pritvorsku jedinicu zatvora u Spužu, zbog opasnosti od bekstva, a njen advokat Ratko Pantovića najavio je da će se žaliti na tu odluku.On je kazao da je bivša >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rukometašica iz Pljevalja u vrlo lošem psihofizičkom stanju, zbog čega će tražiti veštačenje njenog zdravstvenog stanja.

Pantović je rekao da, po njegovom oceni, nije reč o ubistvu sa umišljajem, kako sada tvrdi tužilaštvo, već o odbrani. Nikakva namera ili umišljaj nije postojao kod Marije Milić, naveo je on.

Milićeva je u nedelju ujutro ubila Mitrovića. Ona je, nakon svađe, nožem zadala udarac u vrat Mitroviću, koji je potom hitno prebačen u Klinički centar u Podgorici gde je preminuo.Milić je policiji ispričala da ju je Mitrović, pre nego što je potegla nož, udario.

Ona je navela da je Mitrović i ranije, kad popije, znao da bude nasilan. Ubijeni Mitrović i bivša rukometašica "Bisera" iz Pljevalja živeli su povremeno godinu dana u iznamljenom stanu u podgoričkom naselju Zagorič.

Njih dvoje su bili u ljubavnoj vezi, zbog čega se kao jedan od razloga ubistva spominje ljubomora, ali će motiv biti poznat tek posle okončanja tužilačke istrage.

Sporne noći Milićeva i Mitrović bili su, kako prenose podgorički mediji, zajedno sa društvom u jednom lokalu u gradu, a nakon toga su u pripitom stanju otišli do stana.

Prema tvrdnjama komšija, u stanu je usledila žestoka svađa. Nakon toga začula se vriska, nakon čega su komšije pozvale policiju koja je teško povređenog Mitrovića prebacila u bolnicu, ali lekari nisu uspeli da mu spasu život.

Milićeva je velikim kuhinjskim nožem ubola Mitrovića u vrat, odnosno presekla mu aortu, tako da je potpredsednik fudbalskog kluba Rudar brzo iskrvario.

Mlada Pljevljanka igrala je rukomet više od četiri godine u klubu "Biseri", a povremeno je bila i kadetska reprezentativka Crne Gore.

Milićeva je prošle godine upisala Pravni fakultet u Podgorici, tako da je njen sportski angažman ove godine bio samo na rekreativnom nivou.

Mitrović je dugo vremena boravio u Francuskoj, gde mu i danas žive supruga i troje dece.

On je, posle dolaska Duška Šarića, brata odbeglog narko bosa Darka Šarića, na čelo Rudara izabran za potpredsednika tog fudbalskog kluba.

Mitrović, kako sa navodi, važi za dobrog prijatelja porodice Šarić. Njegovo ime bilo je poslednjih dana u žiži crnogorske javnosti, jer je 20. aprila bio umešan u incident u Plevljima, kada je napao novinara Radio-televizije Pljevlja i sportskog dopisnika podgoričkog lista Dan Mila Džakovića.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rukometašica: Udario me, potegla sam nož

Izvor: Kurir, 30.Apr.2012

Milićeva i Mitrović došli su oko 5.30 sati iz grada, a vrlo brzo počela je glasna svađa i rasprava..PODGORICA - Bivšoj rukometašici Mariji Milić (19), koja je nožem usmrtila potpredsednika fudbalskog kluba Rudar Radmila Mitrovića (47), određeno je 30 dana pritvora, a motivi ubistva i dalje...

Nastavak na Kurir...

Pritvor za Mariju Milić

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Apr.2012

PODGORICA - Istražni sudija podgoričkog Višeg suda Radomir Ivanović odredio je pritvor do 30 dana Mariji Milić (19) iz Pljevalja, koja je u nedjelju nožem ubila potpredsjednika Fudbalskog kluba Rudar, Radmila Mitrovića (47).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Rukometašica osumnjičena za ubistvo: Ne sećam se zašto sam uzela nož

Izvor: S media, 01.Maj.2012, 09:35

Bivšoj rukometašici Mariji Milić (19), koja je nožem usmrtila potpredsednika fudbalskog kluba Rudar Radmila Mitrovića (47), odredjeno je 30 dana pritvora, a motivi ubistva i dalje su nepoznati...Milićeva je, nakon saslušanja kod sudije za istrage podgoričkog Višeg suda Radomira Ivanović, upućena...

Nastavak na S media...

Mlada rukometašica tvrdi da ju je Mitrović duže vreme zlostavljao

Izvor: Blic, 01.Maj.2012

PODGORICA - Marija Milić (19), rukometašica iz Pljevalja, izjavila je pred dežurnim tužiocem da “ne može da se seti kako je došlo do toga da uzme nož i ubode Radmila Mitrovića u vrat”, saznaju podgoričke "Vijesti"...Ona je tužiocu tvrdila da je Radmilo Mitrović, potpredsednik fudbalskog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.