Izvor: Blic, 08.Okt.2016, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radončić: Neću biti medved kojeg će neko da voda po vašarima

Predsednik Saveza za bolju budućnost (SBB), Fahrudin Radončić, tvrdi da će u narednom periodu insistirati na dinamičnijem odnosu u koaliciji sa SDA, dodavši da je ta koalicija sklopljena iz nužde.

Gostujući na televiziji Face, Radončić je govorio o sudskom procesu koji se vodi protiv njega, kazavši da zna ko mu je to „napakovao“, te da je reč o njegovom političko-pravnom progonu.

Ipak, predsednik SBB je sa velikom dozom kritičnosti govorio o odnosima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa SDA, odnosno o nezadovoljstvu određenim odnosima u koaliciji, za koju je ipak naglasio da je sklopljena iz nužde, kako bi se stabilizovali odnosi u FBiH.

- Odnosi između mene i Izetbegovića su vrlo službeni. Ne radi se tu o nekom velikom prijateljstvu. Sve naše susrete imali smo u službenim prostorijama, što govori kakve odnose imamo. Ja samo neću biti ničiji medved kojeg će neko da voda po vašarima - kazao je Radončić.

Dodao je da SBB nakon koaliranja sa SDA još uvek nije popunio sve pozicije koje im pripadaju, te da su neki ljudi galantnost SBB shvatili kao njihovu slabost.

- Koaliciju smo sačuvali uprkos tome što sam bio uhapšen, iako je politički cilj mog privođenja bio raskol koalicije. U narednom periodu moramo „pospremiti kuću“ - poručio je Radončić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.