Izvor: Blic, 05.Jun.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radmanović: Mesić da se ne petlja u unutrašnje stvari BiH

Srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović pozvao je sve političke lidere u okruženju da ocene o istorijskim događajima na ovim prosotorima ostave istoričarima, i pozvao Stjepana Mesića da se ne "petlja u unutrašnje stvari BiH".



Komentarišući tvrdnje hrvatskog predsednika Stejepana Mesića da je RS nastala na etničkom čišćenju, Radmanović je rekao da nije prvi put Mesiću da se, iako je predsednik susedne države, koja je garant Dejtonskog sporzuma, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << petlja u unutrašnje stvari BiH.

Radmanović je rekao da je sličan potez domaćim liderima i političarima u susedstvu uputio i pre godinu i po dana, kada im je jasno poručio da je BiH "zrela država", da su njeni političari "odrasli" i da im ne treba držati predavanja kako treba da se ponašaju.

On je rekao da je Mesić od tada u više navrata negirao Dejtonski sporazum i da poslednje eskalacije verbalnih sukoba na relaciji Zagreb Banjaluka i medijsko ponašanje o tome može značiti i posmatrati u tom svetlu.

Osvrćući se i na izjavu bošnjačkog člana u Predsedništvu BiH Harisa Silajdžića da neće ići u Srbiju dok se na uhpase haški optuženici, Radmanović je rekao da i Silajdžiću i Mesiću nije prvi put da iznose lične stavove, kojima diskredituju napore BiH za održavanje dobrosusedkih odnosa, koja je potrebna svima i ključni je uslov i zahtev EU za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.