Izvor: BanjalukaLive.com, 09.Nov.2012, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prije 23 godine srušen Berlinski zid

Deveti novembar je važan datum za istoriju Njemačke na današnji dan prije 23 godine srušen je Berlinski zid, čime je okončana podjela zemlje i Evrope, ali se i prije 74 godine odigrala Kristalna noć, kada je počeo organizovani progrom nad Jevrejima. Prije dvadeset i tri godina su građani Njemačke, poslije masovnih protesta, u ''mirnoj revoluciji'' srušili Berlinski zid koji je trideset godina bio simbol podjele i postojanja dvije Njemačke. „Nevjerovatno!" bio je najčešći komentar ljudi u noći u kojoj je pao zid, ali i granica prema zapadu Njemačke. Taj događaj je promijenio svijet, pošto se godinu Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/globus/prije-23-godine-srusen-berlinski-zid.html)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Godišnjica pada Berlinskog zida i "Kristalne noći"

Izvor: Press, 09.Nov.2012

Deveti novembar je važan datum za istoriju Nemačke - na današnji dan pre 23 godine srušen je Berlinski zid, čime je okončana podela zemlje i Evrope, ali se i pre 74 godine odigrala Kristalna noća, kada je počeo organizovani pogrom nad Jevrejima..Pre dvadeset i tri godina su građani Nemačke,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.