Premijer liga BiH: Novi poraz Radnika

Izvor: Blic, 18.Mar.2017, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer liga BiH: Novi poraz Radnika

Fudbaleri Radnika poraženi su u 22. kolu Premijer lige, a po drugi put u četiri dana savladao ih je Željezničar.

Posle duela u Kupu u kojem je bilo 2:0, sarajevski tim je i u poslednjem kolu pre podele na Ligu za šampiona i Ligu za opstanak slavio istim rezultatom. Golove su postigli Goran Zakarić u 42. i Samir Bekrić u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

Željo je na ovaj način iskoristio poraz Sarajeva od tuzlanske Slobode i skočio na drugu poziciju, dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i pre ovog kola bilo poznato da će Bijeljinci u nastavak sezone ući sa četvrtog mesta.

Ovim porazom semberski premijerligaš je ugrozio šanse za plasman u Evropu, jer u kvalifikacije za Ligu šampiona samo vodi treće mesto, ukoliko Kup osvoji neko od timova ko nije među prve tri ekipe, a tu šansu ima Široki Brijeg. Isto tako Tuzlaci su se približili Radniku na dva boda zaostatka.

Krupa je gostovala Vitezu, a u veoma lošoj fudbalskoj predstavi nije bilo golova.

Rezultati 22. kola: Vitez – Krupa 0:0, Čelik – Mladost 2:2, Zrinjski – Metalege BSI 0:2, Željezničar – Radnik 1:0, Sloboda – Sarajevo 3:0, Široki Brijeg – Olimpik 0:0.

Plasman: Zrinjski 45, Željezničar 44, Sarajevo 43, Radnik 37, Sloboda 35, Krupa 32, Široki Brijeg 28, Mladost 26, Vitez 23, Metalege BSI 21, Čelik 13, Olimpik 11 bodova.

Parovi 1. kola Lige za šampiona: Zrinjski – Krupa, Željezničar – Sloboda, Sarajevo – Radnik.

Parovi 1. kola Lige za opstanak: Široki Brijeg – Olimpik, Mladost – Čelik, Vitez – Metalege BSI.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.