Potvrđen prvi slučaj virusa Zapadnog Nila u Srbiji

Izvor: Studio B, 16.Jul.2014, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđen prvi slučaj virusa Zapadnog Nila u Srbiji

Prvi slučaj oboljevanja virusom Zapadnog Nila u Srbiji potvrđen je kod jednog pacijenta iz Bečeja, saopštio je danas Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

U pisanoj izjavi za Tanjug, ističe se da se u narednom periodu očekuje povećanje broja novih slučajeva u humanoj populaciji.

Prema definiciji slučaja, usaglašenoj sa Svetskom zdravstvenom organizacijom (SZO) i Evropskim centrom za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC), virus Zapadnog Nila >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u humanoj populaciji se definiše i prijavljuje onda kada su kod pacijenta, pored kliničke slike koja ukazuje na infekciju virusom Zapadnog Nila, izolovana antitela u serumu i u likvoru, objasnio je "Batut".

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potvrđen prvi slučaj virusa Zapadnog Nila kod ljudi!

Izvor: Press, 16.Jul.2014

U pisanoj izjavi za Tanjug, ističe se da se u narednom periodu očekuje povećanje broja novih slučajeva u humanoj populaciji.. . . Prema definiciji slučaja, usaglašenoj sa Svetskom zdravstvenom organizacijom (SZO) i Evropskim centrom za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC), virus Zapadnog Nila...

Nastavak na Press...

Prvi slučaj virusa Zapadnog Nila u Srbiji

Izvor: Mondo, 16.Jul.2014

Prvi slučaj oboljevanja virusom Zapadnog Nila u Srbiji ove godine potvrđen je kod jednog pacijenta iz Bečeja,..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.