Poginuo jer nije htio da napusti rodnu kuću

Izvor: Cafe.ba, 08.Sep.2014, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuo jer nije htio da napusti rodnu kuću

Ljubiša J. (76), rodom iz boljevačkog sela Krivi Vir, izgubio je život jer nije želio da napusti rodni dom.

On je najprije pokušao da iskoči iz automobila u pokretu, a zatim je legao na magistralni put Paraćin - Zaječar, kada je na njega je naletio reno senik kojim je upravljao M.T.(48), vojno lice iz Beograda.

Ova porodična drama je počela kasno sinoć, nešto prije ponoći, kada su Ljubišu kćerka i zet jedva ubijedili da sa njima krene u Beograd gdje oni >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << žive. Starac je pristao, sjeo u automobil, ali se ubrzo predomislio ne želeći da napusti rodni Krivi Vir, piše Blic.

Rekao je da on nema šta da traži u Beogradu i da ga vrate kući. Zet nije želio da zaustavi auto, pa je Ljubiša pokušao da iskoči dok je vozilo bilo u pokretu. Onda je zet stao, a starac je izašao i legao na sred magistralnog puta.

Uzalud su kćerka i zet pokušavali da ga ubijede da ustane, Ljubiša je samo prešao na drugu kolovoznu traku i legao na asfalt. Zet je sjeo u svoj auto i ablendovao ne bi li upozorio vozače iz suprotnog smjera na svog tasta, a kćerka je i dalje ubjeđivala tvrdoglavog oca. U tom trenutku, iz pravca Paraćina je naišao 'reno senik', prešao preko LJ.T. i usmrtio ga na očigled kćerke i zeta.

Vozač M.T. je zaustavio reno, a tragovi kočenja nisu pronađeni. Tužilaštvo je djelo okarakterisalo kao teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja, a vozaču M.T. je određen pritvor do 48 sati.

Kako saznajemo, Ljubiša je prošle godine pokušao samoubistvo tako što je sebi zario nož u grudi. Tada je spasen samo zahvaljujući brzoj intervenciji ljekara.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.