Peking vjeruje u snagu Rusije

Izvor: BanjalukaLive.com, 21.Dec.2014, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peking vjeruje u snagu Rusije

Kineski ministar spoljnih poslova Van Ji vjeruje da će Rusija uspjeti da prebrodi sadašnje ekonomske probleme. On je poručio da je Kina spremna da ponudi svaku potrebnu pomoć. Vang Ji je, u intervjuu za hongkonški tv kanal Fenguang rekao da vjeruje da Rusija ima mogućnosti i znanja da prevazidje trenutne probleme u ekonomiji. "Kinesko-ruski odnosi strateškog partnerstva su na visokom nivou i mi uvijek podržavamo i pomažemo našim prijateljima. Ako ruskoj strani bude potrebno, ponudićemo >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << svu moguću pomoć", rekao je kineski minsitar, a prenijela agencija Tass. Kineski ministar trgovine Gao Hučeng je za isti tv kanal prokomentarisao situaciju sa rubljom. "Što se tiče izvesnih fluktuacija na berzi i fluktuacija na valutnom tržištu, one su možda u izvjesnom interesu nekim kapitalnim investitorima, a sa stanovišta praktične saradnje mi ostajemo i aktivno unapredjujemo našu saradnju", rekao je Gao. On je takodje izrazio uverenje da trenutna finansijska i ekonomska situacija u Rusiji neće uticati na sprovodjenje glavnih rusko-kineskih projekata u energetici, industriji i drugim sferama. (B92/ Tanjug)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina: Pomoći ćemo Rusiji

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Dec.2014, 09:41

MOSKVA - "Uvijek pružamo jedni drugima pomoć i podršku. Ako ruskoj strani zatreba, mi ćemo pomoći koliko god možemo", rekao je Wang Ji u intervjuu za hongkonške medije.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.