PLANIRA I PEJZAŽNOG ARHITEKTU Radojičić predstavio izborni program

Izvor: Blic, 06.Avg.2016, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PLANIRA I PEJZAŽNOG ARHITEKTU Radojičić predstavio izborni program

Bude li izabran za gradonačelnika Banjaluke, Igor Radojičić, kandidat SNSD će prvo skratiti procedure za sve papire i dozvole koje izdaje gradska uprava.

- Za građevinsku dozvolu sad treba sedam meseci, a ima prostora da se taj period bar prepolovi, te da se pojednostave sve druge procedure. Svi predmeti će se pratiti kroz elektronski registar kako bi gradska administracija bila efikasnija i brža  - rekao je Radojičić koji je predstavio danas izborni program SNSD pod nazivom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << „Banjaluka 2025 - Snažna Banjaluka za novu fazu razvoja grada“.

U cilju racionalizacije broja zaposlenih u administarciji Radojičić, obećava uvođenje petogodišnjeg planiranja ljudskih resura, kao i reorganizaciju odelenja i odseka, ali i neke novine.

- U planu je uvođenje gradskog arhitekte koji bi se bavio urbanističkim planiranjem razvoja grada, kao i pejažnog arhitekte čiji zadatak bi bio raspored gradskih površina, zelenila, igrališta – rekao je on.

- Administrativni kapaciteti su razvijeni, sada nam trebaju industrijski i proizvodni kapaciteti, više trgovine, turizma i nova zapošljavanja - istakao je Radojičić.

Novac za realizaciju svojih ideja u SNSD planiraju da obezbede smanjenjem komunalnih naknada i poreza na nepokretnost, kao i restruktuiranjem zaduženja grada.

- Nivo zaduženosti ćemo smanjiti tako što ćemo umanjiti troškove kamata kroz prolongiranje postojećih zaduženja i nalaženje povoljnijih izvora finansiranja - kaže Srđan Amidžić, nosilac odborničke liste SNSD.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.