Izvor: BanjalukaLive.com, 14.Jun.2013, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama spreman da krene u rat?

Američki predsjednik Barak Obama odlučio je sinoć da uputi direktnu vojnu pomoć pobunjenicima u Siriji, saopštila je Bijela kuća, prenio je sinoć Rojters. Obama je, kako navode agencije, odlučio da "promijeni list" kada je NJujork tajms objavio dokument koji je pokazao da u Vašingtonu već neko vrijeme cirkuliše dokument koji dokazuje da je režim Bašara al Asada koristio hemijsko oružje u Sirija. Time je Damask "pregazio crvenu liniju" koju je zacrtao Barak Obama. Ta linija zacrtana je još u aprilu, podsjeća RTS, i dodaje sa su SAD i tada rekle da Damask ne smije da je pređe. Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/globus/obama-spreman-da-krene-u-rat.html)
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama spreman da krene u rat?

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jun.2013

Američki predsjednik Barak Obama odlučio je sinoć da uputi direktnu vojnu pomoć pobunjenicima u Siriji, saopštila je Bijela kuća, prenio je sinoć Rojters.

Nastavak na Nezavisne Novine...

EU za hitno slanje misije UN U Siriju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Jun.2013

Američki izvještaj u kojem se navodi da je sirijski režim upotrijebio hemijsko oružje za napade učinio je "još važnijim" slanje UN-ove misije za provjeru u ovu zemlju, izjavio je u petak za štampu Michael Mann, glasnogovornik visoke povjerenice Evropske unije Catherine Ashton. Ovo otkriće...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.