Izvor: Blic, 06.Sep.2016, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova tranša: BiH povlači 154,1 milion KM od MMF

Savet ministara BiH je na vanrednoj sednici doneo odluku o povlačenju prve tranše Proširenog aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) u iznosu od 154,1 milion KM.

Savet je ovlastio ministra finansija i trezora BiH, Vjekoslava Bevandu da sprovede potrebne aktivnosti iz svoje nadležnosti za povlačenje prve tranše.

Od sredstava prve tranše, dve trećine alocirano je za budžet Federacije BiH, a jedna trećina za budžet saopšteno je iz Saveta ministara >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << BiH.

Otplatu duga obavljaće entiteti u skladu s važećim zakonskim propisima.

Očekuje se da bi prva tranša trebalo da bude doznačena BiH u petak, 9. septembra, nakon što Izvršni odbor MMF odobri novi Produženi aranžman za BiH, što bi trebalo da bude danas.

Novi Produženi aranžman za BiH vredan je ukupno milijardu i 77 miliona KM i biće odobravan u tranšama u periodu od tri godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova tranša: BiH povlači 154 miliona KM od MMF

Izvor: Blic, 06.Sep.2016

Savet ministara BiH je n adanašnjoj vanrednoj sednici doneo odluku o povlačenju prve tranše Proširenog aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) u iznosu od 154,1 milion KM...Savet je ovlastio ministra finansija i trezora BiH, Vjekoslava Bevandu da sprovede potrebne aktivnosti iz svoje nadležnosti...

Nastavak na Blic...

Bevanda: Do kraja sedmice 154,1 miliona KM , Srpskoj trećina

Izvor: Capital.ba, 07.Sep.2016, 09:38

BANJALUKA, Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda najavio je da bi prva tranša od 154,1 milion KM od Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ trebalo da bude realizovana do kraja sedmice. Bevanda je naveo da je za to potrebno odobrenje Izvršnog odbora MMF-a, koji zasjeda danas, te da nema razloga...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.