Nema opasnosti od većeg izlivanja Drine

Izvor: RSplaneta.com, 11.Nov.2010, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema opasnosti od većeg izlivanja Drine

Protok rijeke Drine od 1 450 metara kubnih u sekundi doveo je do punjenja korita, ali situacija nije alarmantna, rekao je Srni šef Odsjeka Civilne zaštite opštine Bijeljina Drago Ristić. Ristić je naveo da se rijeka u toku dana djelimično izlila u priobalnom dijelu Janje i vikend naselja Amajlije, ističući da je služba Civilne zaštite obavijestila stanovništvo tih naselja da će se to dogoditi. "Pratimo stanje uzvodno, dobijamo informacije od hidroelektrana iz Višegrada, Bajine Bašte i Zvornika i nagovještaji su da ne bi trebalo biti povećanja protoka i većeg plavljenja", naveo je Ristić, dodajući da je prosječan protok vode oko 200 metara kubnih u sekundi. On je istakao da je služba Civilne zaštite spremna ako stanovništvo bude moralo da se evakuiše, ali da trenutno nema potrebe za tim.

Nastavak na RSplaneta.com...






Povezane vesti

Lim poplavio tri naselja

Izvor: S media, 11.Nov.2010

Reka Lim danas popodne poplavila je nekoliko desetina objekata u Brodarevu, Raišnjevi i Zalugu...Vodostaj i dalje raste i očekuje se da tokom noći Lim kod Prijepolja poraste još najmanje za pola metra...Danas u podne nivo vode dostigao je više od 300 centimetara što je tri puta više od uobičajenog...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RSplaneta.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RSplaneta.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.