Najtraženije voda, struja i kanalizacija

Izvor: Blic, 18.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najtraženije voda, struja i kanalizacija

Saveti mesnih zajednica bi do kraja meseca trebalo da upravi grada dostave liste projekata, koje bi trebalo uraditi sledeće godine. Kao što je i ranije bio slučaj, većini je i dalje prioritet izgradnja vodovoda, kanalizacije, poboljšanje elektromreže, asfaltiranje ulica...

U Mesnoj zajednici Ada nisu zadovoljni onim što je do sada urađeno, jer nisu dobili sve što su tražili. Asfaltiranje Ulice Dujke Komljenovića već je bilo na listi prioriteta, ali posao nije završen, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao ni kolektor za vodu između ulica Vida Nježića i Dujke Komljenovića. Takođe, treba završiti rasvetu u delu ulica Vida Nježića i Braće Kukrika.

- Sve ovo je bilo odobreno, ali - nije urađeno. Za veliki deo radova radile su se projektne dokumentacije, međutim nemamo informaciju dokle se došlo. U ponedeljak je sastanak, pa ćemo videti šta ćemo tražiti, jer pola iz ove godine nije urađeno - navodi Dejan Kusturić, predsednik saveta MZ Ada.

Kada je reč o MZ Česma, rekli su nam da dopis sa spiskom stvari koje treba uraditi treba da dostave do 25. oktobra, a da je sednica saveta sledeće sedmice. Ipak, kao i poslednjih godina, za narednu će takođe prioritet biti izgradnja vodovodne mreže, jer pola naselja nema gradsku vodu. Savet će pokušati da od grada dobije i više novca za projekte, jer ono što je do sada izdvajano nije dovoljno.

- Tražićemo i izgradnju kanalizacione mreže, asfalt, rasvetu i izgradnju mosta, koji bi Česmu povezao sa gradom. Potrebno je konačno poboljšati i elektromrežu - ljudi ne mogu da dobiju priključak za struju, jer je napon toliko nizak da ne mogu da im daju atest. Zato ćemo insistirati da se poboljša i proširi trafo-stanica - najavljuje Miladin Maličević, predsednik Saveta ove MZ.

U Srpskim Toplicama još skupljaju zahteve građana koji pristižu u MZ, pa kada ih obaveste iz gradske uprave da treba da ih dostave, sazvaće sednicu saveta i odrediti prioritete.

Po rečima Mlađenke Trivić, predsednice Saveta MZ, ove godine se radi projekat kanalizacije i, ako sve bude po planu, sledeće godine će početi radovi. Osim toga, u ovom naselju imaju problema i sa vodosnabdevanjem i elektromrežom.

- Ovo su tri vitalne potrebe, bez kojih mesna zajednica neće moći da funkcioniše naredne dve-tri godine - podvlači Trivić.

S druge strane, u upravi grada naglašavaju da u gradu ima 52 mesne zajednice i da je nemoguće udovoljiti svim zahtevima. Ograničavajući faktor je novac, ali ono što bude u planu i programu biće realizovano. Projekti koji su započeti, a nisu završeni i dalje su aktuelni i biće završeni, ali iz uprave grada sugerišu da mesne zajednice to ponove u zahtevu.

- Nemoguće je svima udovoljiti. Radimo ono što je realno, a trudimo se da sve rasporedimo ravnomerno. Ovo je najbolji način da se sa terena sazna šta je ljudima potrebno - ističu u upravi grada.

Posle usvajanja programa, odeljenje za komunalne i stambene poslove će obići sve MZ i upoznati ih sa onim šta je prihvaćeno i šta može da bude urađeno.

Spiskovi sledeće sedmice

U mesnoj zajednici Kočičev venac juče su dobili dopis iz uprave grada da bi trebalo da dostave popis projekata koje treba uraditi. Na sastanku saveta videće šta nije urađeno, a krajem sledeće sedmice će odrediti šta su im prioriteti. U mesnim zajednicama Obilićevo I i II sledeće sedmice će takođe napraviti listu prioriteta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.