NAJLEPŠI MALI, TAJNI GRADOVI U EVROPI I Mostar je tu

Izvor: Blic, 04.Jul.2016, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJLEPŠI MALI, TAJNI GRADOVI U EVROPI I Mostar je tu

Jedna od najpoznatijih blogerki, Bruk Savard, na svom “online putopisu”, koji je nazvan “World of Wanderlust”, objavila je listu 25 najlepših malih gradova u Evropi.

Pogađate - među njima je jedan grad iz BiH.  Blogerica Bruk je odabrala Mostar, a opisujući ga kao 15. po preporuci, napisala je:

- Mali grad Mostar, u BiH je zasigurno jedna od najviše podcenjenih destinacija u Evropi. Ako se nađete ovde, obavezno posetite i obližnji Blaga, još jedno očaravajuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mesto – napisala je ona.

Evo koje gradove je još Bruk preporučila među prvih deset.

1. Češki Krumlov : “Ovaj grad je odličan za jednodnevni kratak izlet iz Praga”.

2. Kolmar, Francuska: “Jedinstven spoj francuske i nemačke arhitekture , kulture i duha”.

3. Marsaxlok, Malta: “Ovaj grad na Malti je glavno ribarsko mesto za celu zemlju. Šaren je, razigran i ispunjen duhom Malte”.

4. Halštat, Austrija: “Grad Halstat nalazi se na jezeru i dio je UNESCO Svetske kulturne baštine , te je čak prozvan najlepšim selom pored jezera u celom svijetu”.

5. Bruges, Belgija: “Bruges je postao neverovatno popularan za putnike koji žele fotografisati kuće koje izgledaju kao da su napravljene od LEGO kockica u centru grada”.

6. Bled, Slovenija: “Postoji puno toga za videti i učiniti u Bledu, ali najveća atrakcija je nesumnjivo Bledsko jezero - jedan od svetskih najlepših jezera i omiljeno mesto za posetitelje u Sloveniji”.

7. Bibury, Engleska:  “Ovo bi zaista trebala biti najviše fotografisana ulica u Bibury, Engleska. Ovaj gradić je prepun šarma Starog sveta i vrlo lako mogao bi biti najšarmantniji grad u Engleskoj”.

8. Albaracin, Španija: “Nalazi se samo dva sata vožnje od Valensije i 30 minuta vožnje vozom od Teruela”.

9. Pučišća, Hrvatska: “Hrvatska se istinski dobro otvorila u pogledu turizma u poslednjih nekoliko godina, tako da nije više tajnovita kao nekad, ali poset dalmatinskoj obali je apsolutno nešto što morate napraviti jednom u životu. Mali dragulji poput Pučišća objašnjavaju zašto”.

10. Eze, Francuska: “Ne predaleko od Nice, jugoistočno se nalazi grad Eze. Francuska, veliki-mali beg”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.