Izvor: BanjalukaLive.com, 20.Feb.2012, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzej u posjeti banjalučkim vrtićima

U sklopu tradicionalne manifestacije „Proljeće u Muzeju" Pedagoška služba Muzeja Republike Srpske je prihvatila prijedlog Foruma slavenskih kultura da tema ove godine bude „Moj portret za muzej". Projekat je namijenjen predškolskoj djeci i djeci nižih razreda osnovne škole, od 4 do 8 godina. Cilj projekta je podsticanje kreativnosti i radoznalosti kod djece kroz dječije portrete, razvijanje pozitivnog stava prema umjetnosti, muzejskim institucijama i kulturnom naslijeđu. Muzejske institcije su čuvari kulturnog naslijeđa, tradijcije i nacionalnog identiteta. Djela koja one čuvaju su dragocjeni izvor podataka za obrazovanje djece u svim slavenskim zemljama. Pedagoška služba i viši kustos za istoriju umjetnosti,

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Djeca donose proljeće u muzej

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Feb.2012

Tema ovogodišnje tradicionalne manifestacije "Proljeće u muzeju", koju organizuje Muzej Repubilike Srpske u Banjaluci, je "Moj portret za muzej", a koja je usvojena na prijedlog Foruma slavenskih kultura.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.