Izvor: Blic, 13.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miletić i Gvero privremeno pušteni na slobodu

Sudsko veće Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju u Hagu prihvatilo je danas molbu penzionisanih oficira Vojske Republike Srpske Radivoja Miletića i Milana Gvera da budu privremeno pušteni na slobodu od 21. jula do 13. avgusta, u vreme prekida suđenja zbog letnjih odmora.

Dvojica optuženih su podnela zajedničku molbu 26. juna. Pošto Tužilaštvo nije imalo primedbi, Sudsko veće je Miletiću i Gveru odobrilo da do nastavka suđenja zakazan za 20. avgust, budu van pritvora, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saopšteno je u saopštenju za medije Tribunala.

Miletić i Gvero optuženi su, kao visoki oficiri VRS, za zločine počinjene protiv bosanskih muslimana u Srebrenici i Žepi leta 1995. Suđenje grupi oficira u kojoj su i Miletić i Gvero počelo je 14. jula prošle godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.