Izvor: Blic, 20.Jan.2018, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loša demografska slika u Hercegovini

Opština Gacko je prošlu godinu ponovo završila sa negativnim prirodnim priraštajem.

Po prvi put je u ovoj opštini, od kada se prate demografski podaci, rođeno manje od 70 beba. Lane je u Gacku bilo 66 novorođenčadi, odnosno jedanaest manje u odnosu na godinu ranije. Umrlo je 116 osoba, što je 22 više nego 2016. godine.

Delimično ohrabrujući podatak je da je porastao broj venčanja, pa je sklopljeno 38 brakova ili dva više nego 2016. godine.

Opština >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Gacko je među prvima u Hercegovini počela da stimuliše mlade bračne parove i roditelje, ali ni ova mera za sada nije imala veće efekte.

Bračni parovi koji se venčaju u Gacku se nagrađuju sa 500 KM, roditelji trećeg deteta sa hiljadu, a četvrtog i svakog narednog sa 1.500 KM.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.