Knežević: U Igokei nisam dobio pravu šansu

Izvor: Blic, 20.Dec.2016, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knežević: U Igokei nisam dobio pravu šansu

Košarkaši Zrinjskog najprijatnije su iznenađenje ove sezone a veliki doprinos uspesima mostarskog tima, koji je trenutno na deobi prve pozicije u Bosni i Hercegovini sa sedam pobeda i dva poraza, dao je plejmejker Draško Knežević.

Bivši košarkaš Šampion Alf Oma, Igokee i Mladosti iz Mrkonjić Grada je u ovoj sezoni najbolji strelac tima. U poslednjem kolu protiv Građanskog on je ubacio čak 38 poena i bio je najbolji strelac kola. Pre toga je u pobedi protiv Bosne imao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 20 poena i 7 asistencija. Sličan učinak je imao i protiv Sparsa (24 poena) dok je u porazu od Kaknja imao 32 pogotka.

- Lepo sam se snašao u Mostaru; sviđa mi se što je grad sličan Banjaluci. Bilo mi je lako da se naviknem na novu sredinu jer sam imao maksimalnu podršku saigrača i čelnika. Odlično sam primljen, a trener Vlašić ima veliko poverenje u mene. Dobijam puno lopti u napadu i nadam se da sam ih opravdao. Sigurno da mi je lako igrati kad mi svi veruju i onda mi to donosi samopouzdanje. Ne gledam previše na statistiku već na tim tako da mi je draže i kad dam manje poena nego kad izgubimo. Odlično se u igri slažem sa Princom, koji je iskusan košarkaš. Za sada je sezona kao iz snova i nadam se da će se tako i nastaviti – rekao je Knežević.

Zrinjski je pokazao da može da se nosi sa svim rivalima.

- Pobedom nad Bosnom smo pokazali da imamo kvalitet za vrh. Naš prvi cilj je da se plasiramo među pet ekipa i da izborimo Ligu za šampiona gde će igrati i Igokea. Mislim da nam u igri nedostaje još jedan visoki igrač. Imamo odličnu atmosferu i verujem da se to vidi na parketu - dodao je Knežević

Bivši plejmejker Mladosti ističe da klubovi iz Republike Srpske moraju da više daju šansu svojim mladim igračima.

- Nažalost, govorim iz ličnog iskustva jer smatram da u Igokei nisam dobio pravu šansu. Mislim da za mlade igrače treba strpljenja. Možda tad nisam mogao odmah u tim za ABA ligu ali sam sigurno trebao da dobijem pravu šansu – rekao je Knežević.

Želja inostranstvo

Uprkos todličnom prijemu u Mostaru, želja Kneževića je da na kraju sezone pokuša da pronađe inostrani angažman.

- Želim da probam da igram u jačem takmičenju. O tome ću razmišljati nakon završetka sezone jer želim da se odmerim sa još kvalitetnijim igračima i timovima kako bih video koliko vredim – dodao je na kraju Knežević.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.