Izvor: BanjalukaLive.com, 29.Jan.2013, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klinički centar pred kolapsom

Klinički centar Banjaluka nalazi se pred finansijskim kolapsom, što potvrđuje podatak da su dugovi ove zdravstvene ustanove dostigli gotovo 50 miliona KM, što bi, kako upozoravaju stručnjaci, moglo da se odrazi na kvalitet i obim usluga prema pacijentima. Prema podacima do kojih je došao Press RS, KC dobavljačima duguje 39,4 miliona maraka, a za tri meseca neuplaćenih doprinosa za 2.650 radnika duguje oko 5,7 miliona, dok su dugovi za vodu premašili dva miliona maraka, što ukupno iznosi 47,10 miliona KM! Kad je riječ o dobavljačima, dugovanja se odnose na obaveze za lijekove i medicinske potrošne materijale, nabavljenu Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/aktuelnosti/klinicki-centar-pred-kolapsom.html)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Čistačice UKC-a traže pomoć od poslanika

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jan.2013

BANJALUKA - Ugovor koji je Klinički centar Banjaluka potpisao s preduzećem "SM 99" iz Kotor Varoša o preuzimanju usluga održavanja čistoće u KC-u je štetan za radnike, stoji u otvorenom pismu poslanicima Narodne skupštine RS radnika na održavanju čistoće u toj zdravstvenoj ustanovi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.