Javnost će biti obaviještena o terminu dolaska Šešelja

Izvor: Cafe.ba, 07.Nov.2014, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javnost će biti obaviještena o terminu dolaska Šešelja

BEOGRAD - Zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke /SRS/ Nemanja Šarović izjavio je Srni da će javnost biti obaviještena o tačnom terminu dolaska predsjednika SRS Vojislava Šešelja iz Haga čim radikali budu znali tačno vrijeme slijetanja aviona kojim će iz ...

... Haga doputovati u Beograd, da bi građani mogli da ga dočekaju.

Šarović pretpostavlja da će zbog svih potrebnih procedura Šešelj iz Haga doputovati u ponedjeljak, 10. novembra, ali je ostavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << prostora da se to dogodi i danas.

"Čim budemo znali mi ćemo obavijestiti javnost. To ne zavisi ni od nas, ni od njega, nego od nekih tehničkih uslova. Ukoliko ne bude danas, najvjerovatnije će doći u ponedjeljak", rekao je Šarović.

On je naglasio da će se Šešelj u Srbiju, nakon 12 godina provedenih u pritvoru, kao slobodan čovjek vratiti redovnim letom.

"Vojislav Šešelj sigurno neće ulaziti u avion Vlade Srbije. Vratiće se redovnom linijom, kao što je i otišao", rekao je Šarović i naglasio da nikakvo specijalno obezbjeđenje i pratnja neće dočekati Šešelja na aerodromu, jer je "on sada slobodan čovjek".

Šarović je ocijenio da je odluka Haškog tribunala da Šešelja bezuslovno pusti na slobodu dokaz više da je u proteklih 12 godina on nepotrebno maltretiran i da je tretiran različito od svih drugih.

On je ponovio da Šešelj, iako teško obolio, ne bi prihvatio odluku Tribunala u slučaju bilo kakvih uslovljavanja.

Haški tribunal juče je donio odluku o bezuslovnom puštanju na slobodu lidera SRS Vojislava Šešelja, koji je proveo 12 godina u pritvoru Haškog tribunala.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.