Izvor: Blic, 18.Sep.2016, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanić: Poštovaću odluku NS RS i izaći ću na referendum

Član Predsedništva BiH iz RS, Mladen Ivanić, rekao je danas da će institucije Srpske morati zauzeti neki stav o odluci Ustavnog suda BiH, ali da će on poštovati odluku Narod NSRSi, ako ostane ovako kako jeste, izaći na referendum.

On nije želeo da komentariše saopštenja i stavove američke Ambasade u BiH i izjave člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

- Ko god misli da će na silu terati srpski narod da odustane od datuma i događaja koji su njemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bitni, strašno greši i daje najveći doprinos tome. Naprotiv, nasilnim teranjem BiH se sve više ruši - rekao je Ivanić novinarima u Kozarskoj Dubici.

Dodao je da garantuje da će 9. januar ostati dovoljno velik i snažan praznik, jer će srpski narod taj dan, kad sve ovo jednog dana bude prošlo, slaviti sa još većom snagom i uverenjem.

- To je ono što ja znam i zato sam potpuno miran - zaključio je Ivanić.

Ivanić je rekao da je nakon jučerašnje odluke Ustavnog suda BiH, kako je i pretpostavljao, došlo do pogoršavanja političkih prilika u BiH.

- Mi smo sad u zaista jednom vrlo složenom političkom trenutku i moja je obaveza da delujemo da se bezbednosni aspekt cele situacije drži pod kontrolom - rekao je Ivanić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ivanić: Idem na referendum

Izvor: B92, 18.Sep.2016

Član Predsedništva BiH iz RS Mladen Ivanić rekao je da će institucije Srpske morati zauzeti neki stav o odluci Ustavnog suda BiH...Ipak, on je dodao da će poštovati odluku Narodne skupštine RS i, ako ostane ovako kako jeste, izaći na referendum...Ivanić nije želeo da komentariše saopštenja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.