I DALJE GORI HERCEGOVINA Helikopter OS BiH gasi požar kod Trebinja

Izvor: Blic, 01.Sep.2017, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I DALJE GORI HERCEGOVINA Helikopter OS BiH gasi požar kod Trebinja

Helikopter Oružanih snaga BiH i jutros dejstvuje u rejonu Volujac – Dživarsko poljice gde se vatra proširila od velikog šumskog požara koji je pre dva dana izbio u Biogradu, svega nekoliko kilometara od grada.

Požar ne ugrožava objekte. Prema rečima Tripa Ćuka, komandira trebinjskih vatrogasaca, jedan broj vatrogasaca jutros je na Trebinjskim brdima gde kontroliše da se ponovo ne aktivira šumski požar.

U toku protekle noći izbila su dva manja požara u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prigradskim naseljima Gorica i Tini, a gorela je trava.

U protekla dva meseca na području Trebinja registrovano je skoro 200 požara, a uzrok je, kako tvrde vatrogasci,  uglavnom, ljudski faktor.

Do sada su osumnjičena samo dve osobe za podmetanje požara, a jednoj osobi je izdat prekršajni nalog za nesavesno paljenje vatre na otvorenom.

Direktor Policije MUP RS Darko Ćulum rekao je prilikom jučerašnje posete Trebinju da je istraga u toku, te da će javnost biti upoznata kada se sakupe dokazi za podmetanje požara u Hercegovini.

Na području Rujišta kod Mostara i dalje je aktivan šumski požar na dva lokaliteta, na lokalitetu Orlinke te na lokalitetu Vilinog klanca, a minirana i nepristupačna područja onemogućavaju gašenje požara sa zemlje,  saopšteno je iz Operativnog centra Civilne zaštite HNK.

Trenutno nema ugroženih objekata.

Takođe, šumski požar na lokalitetu Čvrsnice je i dalje aktivan i preti području Dive Grabovice. S obzirom na to da se radi o miniranom i nepristupačnom terenu jedino preostaje gašenje požara iz vazduha.

Radi sprečavanja širenja požara, upućeni su zahtevi za angažiranje helikoptera Oružanih snaga BiH, za loklalitet Rujišta i Čvrsnice.

Sinoć je izbio požar preko puta Jasenjana, gori nisko raslinje na nepristupačnom terenu. Na Bijelom Brijegu i u Jasenici gorela je trava i raslinje.

Na području Čapljine na gradskoj deponiji Ada gorelo je smeće. U Gabela polju gorelo je nisko i visoko rastinje pri čemu je izgorio voćnjak šljiva, smokava i šipaka.

U Gabeli je gorela trava i nisko rastinje. Na području opštine Čitluk, u Dobrom selu gorelo je smeće, trava i nisko rastinje. Na području o Stoca zabeležena su 3 požara u kojima je gorela trava i nisko raslinje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.