Hrvatski sabor priprema deklaraciju protiv puštanja Šešelja

Izvor: Cafe.ba, 24.Nov.2014, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski sabor priprema deklaraciju protiv puštanja Šešelja

Saborski zastupnici namjeravaju zajedničkom deklaracijom ukazati Europskom parlamentu propust haaškog tužiteljstva koje nije reagiralo na Šešeljevo oslobađanje

Saborski zastupnici vodećih stranaka u Hrvatskoj odazvali su se na poziv da se usuglase oko teksta deklaracije kojim bi se pred Europskim parlamentom osudilo puštanje na slobodu Vojislava Šešelja, javlja Anadolu Agency (AA).

Usuglašavanje teksta deklaracije koja bi ukazala na spornu činjenicu da tužiteljstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << Haaškog suda nije uložilo prigovor na puštanje na slobodu Vojislava Šešelja, pokrenula je Jadranka Kosor, bivša HDZ-ova premijerka, a sada nezavisna zastupnica u Saboru.

Cilj saborske inicijative je tekst deklaracije dovršiti do četvrtka i poslati ga u Europski parlament kada će se u njemu raspravljati o rezoluciji o postupku Haaškog suda koji je bez uvjetne osude pustio Vojislava Šešelja na slobodu. Ovu temu u Europskom parlamentu pokrenuli su hrvatski europarlamentarci.

Kosor je izjavila kako ne zna kada će saborska deklaracija biti gotova te poručila kako je važno da se zastupnici oko teksta usuglase, a manje važno kad će tekst biti gotov.

Oko pripreme deklaracije su se angažirali članovi SDP-a, HNS-a i HDZ-a, tri najvažnije parlamentarne stranke u Saboru.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.