Dodik: Pozivam SDS da zajedno smenimo Savet ministara BiH

Izvor: Blic, 11.Apr.2017, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Pozivam SDS da zajedno smenimo Savet ministara BiH

Predsednik Republike Srpske (RS) i SNSD Milorad Dodik pozvao je SDS da zajedno s SNSD glasa za smenu Saveta ministara, ako su tačne SDS tvrdnje o "ilegalnoj" sednici Saveta ministara BiH na kojoj je zakon o povećanju akciza upućen u parlamentarnu proceduru.

- Smena Saveta ministara je jedino logična, ako je tačno to što tvrde u SDS. Nismo zainteresovani da uđemo u Savet ministara, ali treba da budu smenjeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ako su kršili propise - kategoričan je Dodik.

SDS je ponovo optužio, da odbijanjem povećanja akciza, nanosi štetu RS, a ne, kako misle, Miloradu Dodiku.

Naveo je i da vode izdajničku politiku na nivou BiH, a štetnu za RS, te da "kalkulantski" pokušavaju da spreče bilo kakvi dotok novca u RS, pa i novca iz MMF i drugih finansijskih institucija.

SNSD će, kaže, uvek prisustvovati sednicama parlamenta BiH i glasati za pitanja koja su od interesa za RS.

Dodik je u izjavi novinarima rekao da su s predstavnicima međunarodnih finansijskih institucija dogovorili povećanje akciza, jer će se osigurati sredstva za puteve u RS, poljoprivredu i zdravstvo, a i Savet ministara je uz entitetske vlade potpisnik Pisma namera s MMF i Reformske agende.

Istakao je da će SNSD uvek organizovati kontramiting, protest ili štetnju na isto mestu i isti dan kada bi to pokušala da uradi opozicija u RS.

Dodik je danas prisustvovao potpisivanju ugovor o darivanju zemljišta od GP „Krajina“ crkvenoj opštini Banja Luka, za izgradnju srpsko-ruskog pravoslavnog hrama.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dodik: Pozivam SDS da zajedno smijenimo Vijeće ministara BiH

Izvor: SandzakPress.net, 11.Apr.2017

Predsjednik Republike Srpske (RS) i SNSD-a Milorad Dodik pozvao je SDS da zajedno s SNSD-om glasa za smjenu Vijeća ministara, ako su tačne SDS-ove tvrdnje o “ilegalnoj” sjednici Vijeća ministara BiH na kojoj je zakon o povećanju akciza upućen u parlamentarnu proceduru. “Smjena Vijeća ministara...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.