Izvor: Blic, 24.Jan.2018, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“DOSTA STE NAS KRALI” Sindikalisti i bivši borci ispred zgrade Parlamenta FBiH

Nekoliko stotina članova Saveza samostalnih sindikata i pripadnika boračkih organizacija okupilo se danas ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH u Sarajevu, uoči vanredne sednice Predstavničkog doma, protestujući protiv predloženih izmena Zakona o Penzijsko-invalidskom osiguranju /PIO/.

Saobraćaj je ispred zgrade Parlamenta FBiH u potpunosti obustavljen, a protestni skup obezbeđuje policija, prenosi portal "Kliks".

Sindikalisti smatraju da će predložene izmene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Zakona o PIO biti nepovoljne za radnike.

Bivši borci, koji već mesecima protestuju ispred zgrade Vlade FBiH, traže od vlasti da obrati pažnju na tu kategoriju stanovništva.

Borci imaju tri zahteva, od kojih je jedan objava jedinstvenog registra branilaca FBiH sa jasnim naznakama koji će podaci iz registra biti dostupni javnosti.

Osim toga, oni zahtevaju borački dodatak za sve borce u FBiH koji na osnovu učešća u ratu od 1992. do 1995. godine nisu ostvarili nikakva mesečna primanja ili su ona manja od 200 KM mesečno.

Kao treći zahtev borci navode ukidanje ili obustavu finansiranja svih boračkih organizacija i saveza iz svih budžeta najmanje na godinu dana dok ne bude "pročišćen" registar branilaca, te proveri zakonitost i transparentnost poslovanja svih boračkih organizacija u poslednjih 15 godina.

Okupljeni nose brojne transparentne na kojima između ostalog piše "Hoćemo pravnu državu", "Nećemo sramotni zakon", "Dosta ste nas krali", prenosi N1.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH na današnjoj vanrednoj sednici trebalo bi da raspravljati o izmenama Zakona o PIO, izmenama Zakona o policijskim službenicima i zakona o boračkim organizacijama.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sindikalci i bivši borci protestuju u Sarajevu

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jan.2018

SARAJEVO - Nekoliko stotina članova Saveza samostalnih sindikata i pripadnika boračkih organizacija okupilo se danas ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH u Sarajevu, uoči vanredne sjednice Predstavničkog doma, protestujući protiv predloženih izmjena Zakona o Penzijsko-invalidskom osiguranju...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.